Pretraga

Evo koju su pjesmu Hrvati najčešće slušali u kolovozu

A- A+

Tjedne ljestvice najslušanijih hrvatskih pjesama na domaćim radijskim frekvencijama, koje objavljuje Hrvatska diskografska udruga, bile su vrlo interesantne tijekom kolovoza s puno smjena na vodećim pozicijama. Tako su unutar pet HR top 40 listi koje su zakvačile ovaj mjesec tri pjesme bile na čelu. Riječ je o ‘Mjesečaru’ Tonya Cetinskog, ‘Više smo od prijatelja’ Nine Badrić te ‘Moje zlato’ Petra Graše. Potonja je ponovno najslušanija pjesma mjeseca, prema plasmanima na ljestvicama.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Hrvatska diskografska udruga svaki tjedan objavljuje HR top 40, odnosno listu najslušanijih domaćih pjesama, povlačeći podatke s preko 140 radijskih stanica u zemlji. Kada je riječ o pet ljestvica koje su objavljene u mjesecu kolovozu, ukupno je najbolje plasmane ponovno ostvarila pjesma Moje zlato, splitskog izvođača Petra Graše. Ona je dva puta završila na čelnom mjestu, dva puta na drugoj poziciji te jedan tjedan na trećoj.

Izdvojeni članak

Ovu su pjesmu Hrvati najviše slušali u srpnju

Tri pjesme u kolovozu bile na čelu HR top 40

Opet joj je glavni konkurent bio Mjesečar Tonya Cetinskog, koji je za samo jednu poziciju ostao drugi. Naime, ovaj je hit također zabilježio dvije čelne pozicije, ali jedno drugo mjesto, te dva treća.

Treba u kontekstu Tonya reći da je njegova pjesma ‘Krik’, ponijela titulu ‘najizdržljivijeg’ takmaca HR top 40, budući da se u odabranom društvu našla čitavih 39 tjedana! (u posljednjem je ispala s nje nap. a.)

Već smo spomenuli da je u ovom mjesecu jedno čelno mjesto na ljestvici najemitiranijih pjesama s ukupno preko 140 hrvatskih radijskih postaja dospjela i Više smo od prijatelja Nine Badrić.

Naime, nakon osam tjedana od ulaska na HR top 40 ta se skladba popela na samo čelo, a od ostalih visokih pozicija ove pjesme u osmom mjesecu valja istaknuti po jedno treće i četvrto mjesto.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom lipnja

Među odabrana tri ‘navratili su’ Massimo i Hladno pivo

Osim gore navedenih pjesama, još su dvije zabilježile pozicije među najslušanija tri, na tjednim ljestvicama tijekom kolovoza.

Riječ je o Massimovoj ‘Kladim se na nas’, koja je u dva posljednja tjedna ušla u najuži krug liste HR top 40, plasmanima na drugo i treće mjesto.

Četiri tjedna nakon što su dospjeli na službenu listu Hrvatske diskografske udruge s pjesmom ‘Firma’, Hladno pivo se ‘uvuklo’ i među najbolja tri.

Naime, u drugom tjednu koji je zakvačio kolovoz napravili su rijetko viđen skok s 23. na 2. poziciju. Nakon toga su se plasmanima zadržali u rasponu od 5. do 10. mjesta Hr top 40.

Pošto smo dva mjeseca za redom podijelili pjesmu Moje zlato Petra Graše, koja je po plasmanima najuspješnija i u kolovozu, ovoga puta na dnu članka poslušajte Tonya Cetinskog i pjesmu Mjesečar.

Copy link
Powered by Social Snap