Pretraga

Evo na kojim će mobilnim uređajima od siječnja biti onemogućen WhatsApp

A- A+

Prošlo je ukupno sedam godina otkako je uvedena besplatna aplikacija za komunikaciju, a nije trebalo mnogo da popularni WhatsApp uistinu zaživi i danas ukupno broji gotovo milijardu korisnika diljem svijeta. I dok se neki prisjećaju početaka korištenja ove aplikacije, nekima će godišnjica WhatsAppa ostati u pamćenju u negativnom kontekstu jer ako imate nešto stariju verziju mobitela, od sljedeće godine na njima više nećete moći komunicirati putem omiljene komunikacijske platforme.

Foto: Srednja.hr, arhiva

Izdvojeni članak

Na WhatsAppu u grupnim razgovorima možete označiti osobu kojoj pišete

Ukupno šest modela mobilnih aparata i operacijskih sustava od nadolazeće godine neće moći koristiti WhatsApp. Tako će ljudi dilljem svijeta imati pravo na tri moguće opcije; kupiti noviji model mobitela, na postojeći uređaj nadograditi operativni sustav ili se pak jednostavno pomiriti s činjenicom da popularnu aplikaciju zelene boje više nećete moći koristiti.

BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1 i Android 2.2, Windows Phone 7, iPhone 3GS/iOS 6 uređaji su i operacijski sustavi na kojima od sljedeće godine neće biti omogućeno korištenje aplikacije stoji na službenom blogu WhatsAppa. Iako je prvotno odlučeno kako će svim navedenim uređajima i softverima od siječnja sljedeće godine aplikacija biti onemogućena, prema najnovijim informacijama početak godine bit će ‘koban’ za korisnike Androida 2.1., Android 2.2, Windows Phone 7 i iPhone 3GS/iOS 6, dok je za BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60 ukidanje aplikacije odgođeno za lipanj. 

– Iako su navedeni uređaji imali vrlo važnu ulogu u našoj sedmogodišnjoj povijesti, oni trenutno ne posjeduju mogućnosti na kojima bismo mogli razvijati i osuvremenjivati značajke naše aplikacije, stoji na stranicama WhatsAppa. 

Evo na kojim će mobilnim uređajima od siječnja biti onemogućen WhatsApp
Share via
Copy link
Powered by Social Snap