Pretraga

Evo što su Hrvati najviše ‘guglali’ u 2014.

A- A+

Google je objavio ljestvice najčešće pretraživanih osoba, događaja i još nekoliko kategorija u Hrvatskoj. Osoba koja je tražena najviše puta je legendarni, te prije četiri mjeseca preminuli Robin Williams, na drugom mjestu je prerano umrla hrvatska glumica Maja Petrin, a popularna starleta Nives Celzijus zauzela je treće mjesto. U kategoriji događaja, nimalo neočekivano na broju jedan se našlo svjetsko prvenstvo.

Screenshot: Google

Daleko najpopularniji internetski pretraživač Google je objavio nekoliko ljestvica traženih osoba, događaja i pojmova u Hrvatskoj. U kategoriji osobe, prvo mjesto je zauzeo američki glumac Robin Williams, koji je preminuo u kolovozu. Slijede ga hrvatska glumica Maja Petrin, koja nas je prerano napustila u 42-oj godini života te starleta Nives Celzijus.

Izdvojeni članak

Cenzura na Googleu: Bizarna lista riječi koju zabranjuju

Među najtraženijim događajima su svjetsko prvenstvo, naravno u kontekstu nogometnog u Brazilu, Uskrs 2014. valjda radi planiranja raspusta i godišnjih te Oscar 2014.

Kada je pak riječ o upitnim rečenicama, najviše nas je zanimalo tko je Zorica, vjerojatno zbog pjesme varaždinskih tamburaša Mejaša, a pitali smo se i tko je tračerica, dok je četvrto najtraženije pitanje u ovoj rubrici tko je Isus.

‘Gdje je Dubai’, najviše je u 2014. zanimalo Hrvate, a pitali smo se vrlo često i ‘gdje je Gunja’.

Podijeljeni smo s upitnom zamjenicom ‘kako’ pa je tako najveći broj hrvatskog življa zanimalo ‘kako smršaviti’, a odmah je na drugom mjestu ‘kako se udebljati’.

U pogledu definicija najtraženije je pitanje što je internet, a slijedi ga na drugom, ali i na trećem mjestu ‘što je ljubav’.

Kompletnu ljestvicu pogledajte na ovom linku.

Evo što su Hrvati najviše ‘guglali’ u 2014.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap