Pretraga

Evo što sve Google zna o vama

A- A+

Dok bezbrižno surfate internetom niste ni svjesni da Google revno prikuplja brojne podatke, činjenice i interese o vama. Evo što mu sve dajete do znanja.

Ukoliko se oslanjate na Google pretraživač, Maps, Gmail ili YouTube, kao i bilo koji od Googleovih besplatnih proizvoda, znajte da kompanija o vama sadrži mnogo spremljenih podataka. Google je otvoren oko te činjenice i daje vam mogućnost da sve jednostavno obrišete, no mnogi ljudi nisu svjesni kakve sve informacije kompaniji daju na pladnju.

Izdvojeni članak

Pogledajte ponajbolje ovogodišnje Googleove črčkarije

Ukoliko imate uključenu povijest lokacija, Google lako prati gdje se sve krećete. Također može pratiti vašu povijest pretraživanja u mnogo kategorija, ukoliko vam je uključena povijest pretraživanja.

Zanimljivo je da zna i na koje ste sve reklame kliknuli, a zbog toga vam servira nove temeljene na tome koje ste prije klikali i ostalih podataka koje su o vama sakupili, poput vaše dobi, spoli, znanju jezika i po tome što oni misle da su vaši interesi.

Google također prati koje uređaje koristite te kada ste posljednji puta na njima bili aktivni. Znaju čak i koliko ste mailova dosad poslali i koliko imate kontakata, a također sprema i podatke o tome koje aplikacije koriste vaš info, piše Business Insider.