Pretraga

Evo zašto bi svi trebali igrati strateške igre

A- A+

Samo jedan sat igranja StarCrafta dnevno značajno povećava kognitivnu fleksibilnost, pokazala je nova studija provedena na Sveučilištu Queen Mary of Lodon i Sveučilištu College London. Takve igre također poboljšavaju sposobnost pronalazaka kreativnih rješenja problema, te mogućnost bavljenja različitim konceptima u isto vrijeme.

Logično je da igranje strateških računalnih igara zahtijeva dobre kognitivne sposobnosti, no nova je studija otkrila kako samo jedan sat dnevno igranja strateške igre kao što je StarCraft uvelike povećava kognitivnu fleksibilnost, što je povezano sa sposobnošću osobe da pronađe kreativna rješenja problema i da se bave različitim konceptima u isto vrijeme.

Izdvojeni članak

Ako se želite profesionalno baviti i zarađivati ‘gejmanjem’, ovo su igre koje trebate igrati

Bitno unapređuju kognitivne sposobnosti

Istraživanje je provedeno na Sveučilištu Queen Mary of Lodon, te Sveučilištu College London, a obuhvatilo je 72 studentice koje prije nisu imale doticaj s takvim igrama. Cilj je bio utvrditi čini li igranje strateških igara koje se odvijaju u realnom vremenu ljude pametnijima, piše NY Daily News. Studentice su bile podijeljene u tri grupe, od kojih su dvije igrale varijante StarCraft različite kompleksnosti, dok je treća grupa igrala igru Sims2.

Izdvojeni članak

Stranice na kojima legalno možete skidati omiljene igre

Brže i točnije rješavanje zadataka

Nakon 40 sati igranja psihološko je testiranje pokazalo kako je grupa koja je igrala StarCraft bitno unaprijedila svoje kognitivne sposobnosti, a zadatke su rješavali mnogo brže i točnije nego prije.

Inače, ovaj je igra najpopularnija igra u Južnoj Koreji, gdje su održavaju i turniri na kojima profesionalni igrači zarađuju kao profesionalni sportaši, dok ih na stadionima bodre tisuće gledatelja i navijača.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap