Pretraga

Facebook će stvarati bazu fotografija svojih korisnika

A- A+

Glavni ljudi Facebooka planiraju sakupljanje više od milijarde profilnih fotografija u svoju bazu podataka za prepoznavanje. Nad istom korisnici ove društvene mreže neće imatu nikakvu kontrolu.

Facebook je prekjučer najavio novi potez u uvjetima korištenja, koji će značiti sakupljanje više od milijarde profilnih slika korisnika ove društvene mreže u bazu podataka za prepoznavanje. Ta odluka donesena je kako bi se unaprijedila opcija tagiranja osoba na fotografijama, koje bi odsad trebalo biti brže.

Izdvojeni članak

Što se događa s Facebook profilima mrtvih?

Prikupljanje fotografije radi unapređenja tagiranja

Facebook trenutno automatski identificira lica na tek postavljenim fotografijama uspoređujući ih s prethodnim slikama na kojima su korisnici označeni. Najavljene promjene donose brigu korisnicima, budući da su društvene mreže i internetske kompanije pod povećalom javnosti zbog nedavnih saznanja o špijuniranju građana od strane američke vlade, piše Mail Online.

Iako Facebook, Google i ostale kompanije tvrde da nisu sudjelovale u bilo kakvom programu koji omogućava vladi direktan pristup informacijama, već im omogućavaju pristup samo specifičnim zahtjevima, korisnicima ipak nije svejedno čuti ove najave.

Izdvojeni članak

Oni kojima je ‘feedback’ drugih vrlo bitan, skloni ovisnosti o Facebooku

Korisnici u strahu od gubitka privatnosti

Erin Egan, žena zadužena za privatnost Faceboooka, tvrdi pak kako će dodavanje profilnih fotografija korisnika u bazu njima dati bolju kontrolu na privatnim informacijama. – Naš je cilj olakšati označavanje osoba na fotografijama koje se nalaze na našem servisu, izjavila je Egan.

Bez obzira na tu tvrdnju, mnogi se s njom ne slažu. U javnosti je ova najava uzrokovala strah da bi privatnost korisnika najpopularnije društvene mreže mogla biti ozbiljno narušena.

Facebook će stvarati bazu fotografija svojih korisnika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap