Pretraga

Facebook diskriminira korisnicu staru 105 godina

A- A+

Amerikanka Marguarite Joseph, stara 105 godina, požalila se Marku Zuckerbergu da Facebook neće prihvatiti točan datum rođenja. Odgovor od Marka nije dobila, no služba za korisnike najveće društvene mreže tvrde da rade na otklanjanju ovog problema te da se najstarija korisnica uskoro neće osjećati diskriminirana.

Nije baš čest slučaj da korisnik Facebooka ne može upisati svoj točan datum rođenja na profil. Upravo se to dogodilo Amerikanki Marguarite Joseph, a razlog je prilično bizaran. Facebookovi tvorci nisu predvidjeli da će se ovom društvenom mrežom koristiti i građani stariji od sto godina pa je ova gospođa rođena davne 1908. morala dodatno na Timelineu objasniti svoje godine, jer joj program automatski kao godinu rođenja stavlja 1928.

Iako u Facebooku očigledno smatraju da ljudi ove životne dobi ne trebaju društvene mreže baka Marguarite ruši predrasude te već tri godine svakodnevno surfa uz pomoć svoje unuke Gail. – Baka ima petoro djece, 12 unučadi te mnoštvo unučadi i svi su me oni preko Facebooka pitali kako je baka.  Stoga sam joj odlučila otvoriti profil kako bi ostala u kontaktu s ostatkom obitelji, otkrila je Gail za portal clickondetroit.

Iako je gospođa Marguarite slijepa i prilično slabo čuje svaki dan se koristi društvenim mrežama. Unuka joj naglas čita poruke te uz njena uputstva odgovara na iste i komunicira s rodbinom.

Kad su otkrile ovaj propust Gail i Marguarite su poslali poruku osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu no nikad nisu dobile odgovor, no iz službe za korisnike tvrde da su s problemom upoznati te da rade na njegovu otklanjanju tako da bi najstarija korisnica uskoro mogla biti u ravnopravnom položaju sa svima ostalima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap