Facebook se drastično mijenja: Pogledajte kako će izgledati nova naslovnica

Na najpopularniju društvenu mrežu koju koristi preko 2,3 milijarde ljudi, Facebook, stižu možda najveće izmjene u njenoj povijesti. Najavio ih je sam pokretač te mreže, Mark Zuckerberg, na godišnjoj Facebookovoj F8 konferenciji.

Screenshot: Facebook

Jedna od najznačajnijih izmjena koje stižu na Facebook odnosi se na njegov dizajn. Prepoznatljiva plava boja odlazi u povijest, a mobilna aplikacija bit će pretežito bijele boje. Osim toga, mijenja se i logo mreže koji više neće biti kvadratnog, nego kružnog oblika. Redizajn će na iOS i Android uređajima postati dostupan uskoro, kažu iz Facebooka. Rade i na redizajnu naslovnice za desktop verziju, ali on bi trebao postati dostupan tek za nekoliko mjeseci.

Patnici za 'lajkovima' na aparatima: Instagram uvodi promjenu koja im se neće svidjeti

Iz kompanije žele da se korisnici više fokusiraju na grupe pa će one imati istaknutiji položaj na naslovnici. Osim toga, uvodi se i alat pomoću kojeg će korisnici jednostavnije otkrivati grupe koje su u skladu s njihovim interesima.

Na Facebooku postaje dostupna i značajka ‘Meet New Friends’ koja bi korisnicima trebala olakšati spajanje sa strancima s kojima dijele slične interese ili imaju zajedničke poznanike u stvarnom svijetu (rade za istog poslodavca, idu u istu školu i slično). Uz to, najavljena je i nova opcija ‘Secret Crush’, a koja funkcionira slično kao i neke druge aplikacije za spajanje ljudi. Konkretno, moći ćete označiti osobu među svojim prijateljima koja vam se sviđa i to će biti tajno, osim ako ta ista osoba ne označi da se i vi njoj sviđate. Nakon toga vas Facebook spaja.

Promjene stižu i u Messenger. Mobilna aplikacija bi trebala zauzimati manje prostora, oko 30MB, a još ove godine stiže i Messenger za desktop verziju na računalima s inačicom operacijskog sustava Windows 10 i MacOS.

Naravno, i ovoga je puta Zuckerberg obećao kako će u kompaniji pojačati mjere sigurnosti i staviti fokus na privatnost svojih korisnika.

Odgovori