Pretraga

Facebook se mijenja za tinejdžere

A- A+

Dosad online postove maloljetnika nije mogao vidjeti nitko osim njihovih prijatelja i prijatelja istih. Sada je Facebook uklonio pravila za korisnike mlađe od 18 koja su ograničavala tko može vidjeti njihove objave na najpopularnijoj društvenoj mreži.

Pravila za tinejdžere na Facebooku su se promijenila, pa sad svatko može vidjeti sve što mlađi od osamnaest godina objavljuju – od statusa do fotografija. To su dosad mogli vidjeti samo njihovi i prijatelji njihovih prijatelja, no s tim je periodom sada završeno, piše Techcrunch.

Izdvojeni članak

Facebook stranice koje jednostavno morate ‘lajkati’

Odsada ručno mijenjaju postavke

Tinejdžeri odsada mogu ručno mijenjati postavke i dijeliti informacije koje žele s javnošću, tako da njihove informacije, statusi, poveznice i fotografije mogu biti vidljivi svima. – Tinejdžeri su među najsvjesnijim ljudima koji koriste društvene mreže, bilo da je riječ o građanskom angažmanu, aktivizmu ili njihovom mišljenju o novom filmu, oni žele da ih se čuje. Iako bi samo mali dio tinejdžera mogao koristi Facebook da javno objavljuje, ovo ažuriranje sada im daje izbor da dijele mnogo šire, baš kao i na drugim servisima društvenih mreža rečeno je u najavi promjena koju su donijeli u Facebooku.

Izdvojeni članak

Odsad se više nećete moći sakriti na Facebooku

Borba s konkurencijom

Facebook se sve više suočava s konkurencijom mobilnih i društvenih mreža poput SnapChata i WhatsAppa, koje su iznimno popularne među mladim korisnicima. Facebook će, najavio je, tinejdžerima prilikom prvih nekoliko objava prikazati posebnu obavijest da ih podsjeti kako njihovu objavu mogu odsad svi vidjeti.

Facebook se mijenja za tinejdžere
Share via
Copy link
Powered by Social Snap