Pretraga

Facebook se opet mijenja: Nastaju komplikacije za mobilne korisnike

A- A+

Ako ste među mnogobrojnim korisnicima Facebooka na pametnom telefonu, uskoro vam za najosnovnije funkcije neće biti dovoljna sama aplikacija ove društvene mreže, nego još jedna. Naime prestaje mogućnost pisanja poruka unutar glavne aplikacije, nego ćete za to morati instalirati i Facebook Messenger. To će se odnositi i za korisnike operativnih sustava iOS te Android. Tipka za poruke ostat će na glavnoj aplikaciji, ali kada je pritisnete automatski će vas preusmjeravati na Facebook Messenger.

Nakon niza promjena, koje Facebook izbacuje svakih nekoliko mjeseci, dolazi još jedna, koja će zakomplicirati korištenje ove društvene mreže na pametnim telefonima. Za pisanje poruka na mobilnoj verziji, sada ćete uz glavnu, morati instalirati i aplikaciju Facebook Messenger.

Izdvojeni članak

Američka vlada naljutila Zuckerberga: Preko Facebooka preuzimaju kontrolu i podatke od milijuna korisnika

Iznimke će i dalje postojati

Gumb za poruke ostat će na osnovnoj Facebook aplikaciji, ali kada ga pritisnete, automatski će vas preusmjeravati na Messenger, piše The Verge.

Sa spomenute društvene mreže već stižu obavijesti o promjenama, u nekolicini europskih zemalja. No pojedini korisnici bit će ipak pošteđeni instalacije još jedne aplikacije za Facebook.

Na starije uređaje s Androidom, čiji je sustav prepun ograničenja, neće biti neophodno preuzimanje Messengera. Također korisnici Windows Phonea i tablet uređaja i dalje će moći pregledavati i pisati poruke unutar glavne aplikacije.

Mogućnost slanja poruka ostat će u sklopu jedne od novih Facebookovih aplikacija Paper.

Izdvojeni članak

Facebook donosi najveće promjene na News Feedu otkad postoji

Dva tjedna za prebacivanje na novi sustav

Iz ureda za odnose s javnošću Facebooka poručuju kako će biti sjajno iskustvo chatati preko Messengera, budući da je ta nova aplikacija ‘brza i pouzdana’.

Korisnici koji su dobili obavijest o promjenama na najpopularnijoj društvenoj mreži, imaju dva tjedna da se prebace na najnoviji komunikacijski sustav. Nakon toga, u matičnoj aplikaciji opcija poruke prestaje funkcionirati, odnosno nastupaju preusmjeravanja.

Unatoč razini kvalitete Facebookova Messengera, mnogi će zasigurno biti nezadovoljni okolnošću da za jedan servis moraju koristiti dvije aplikacije.

Facebook se opet mijenja: Nastaju komplikacije za mobilne korisnike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap