Pretraga

Facebook stranica ‘Treba’ šaljivo oslikava balkanski poduzetnički duh

A- A+

Treba završiti fakultet, naći dobar posao, oženiti se, onda uzeti stan na kredit. Treba dokoličariti na kavama i pričati kako su se svi drugi zaposlili preko štele. Treba ljude dijeliti na dobre i loše, treba se znati snaći, a treba i uživati u životu. Svi znaju što i kako treba, samo nitko da nešto i napravi. Poznato je to stanje duha i tijela u Hrvatskoj i zemljama okruženja, a upravo na račun toga što bi sve trebalo se sprda zabavna Facebook stranica ‘Treba’.

Nastala je u listopadu prošle godine, a priča je počela postom ‘Treba napravit stranicu o tome šta sve treba’. Od tada je prikupila više od 22.500 lajkova na Facebooku, a broj fanova iz dana u dan ubrzano raste, što je uz ostalo pokazatelj da se barem volimo šaliti na vlastiti račun.

Sami administratori pojašnjavaju da je stranica ‘posvećena svemu što treba i što bi trebalo uraditi, napraviti, završiti, pripremiti, popraviti, sastaviti i riješiti.’

Objave sežu od onih koje se mogu čuti svakodnevno na tržnici poput ‘treba mijenjat čitav sistem, sve nove ljude dovesti, omladina da preuzme kontrolu’, preko onih objesnih tipa ‘treba ukinuti Nobelovu nagradu’, učestalih savjeta, koje dobivamo od starijih članova obitelji poput ‘treba imati mjeru u životu’ pa sve do floskula nivoa ‘treba biti realan’.

I da ne zaboravimo ‘domaći poduzetnički duh’, koji smo spomenuli i u naslovu. ‘Treba dić kredit, otvorit firmu, bit gospodin’ je primjer objave iz navedne kategorije.

U galeriji smo izdvojili još neke interesantne postove objavljene na Facebooku stranici Treba.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap