Pretraga

Facebook terapija: Pravilno korištenje društvenih mreža može biti korisno

A- A+

U beskonačnim satima za knjigom Facebook ili Twitter vam mogu biti ‘slamka spasa’ za podizanje morala i kreativnosti, ali lako je i pretjerati.

Istraživanje kineskih znanstvenika objavljeno na web stranici Huffington Posta pokazalo je da umjereno korištenje društvenih mreža tijekom radnog vremena može biti korisno za mlade radnike koji su nezadovoljni svojim okruženjem. U sličnoj situaciji nalazi se većina učenika i studenata tijekom učenja za ispit.

Socijalni mediji mogu vas potaknuti na kreativnost

Njihovo istraživanje pokazuje da korištenje društvenih mreža može biti pozitivno, sve dok umjereno trošite vrijeme na dopisivanje, skrolanje i čitanje statusa na Facebooku i Twitteru ili sličnim web stranicama.

Socijalni mediji na internetu mogu vas potaknuti na kreativnost, ali i smanjiti stres tijekom dugih radnih dana ili pak noći tijekom ispitnih rokova. Kroz kratko pregledavanje novih statusa, slika, videa ili neobvezno dopisivanje s prijateljem možete barem malo zaboraviti na gradivo koje morate svladati u što kraćem roku.

Izdvojeni članak

Znanstvenici tvrde – za promjene u mozgu možete okriviti društvene mreže

Umjerenost je ključ uspjeha

Međutim, valja biti oprezan, jer dok ‘surfate’ u bespućima interneta vrijeme prolazi brže nego li tijekom učenja pa se mnogi prevare i na kraju uče pet minuta, a na Facebooku su po sat vremena. Pa onda u pauzi ponovno otvore malo knjigu.

Teško je teoretski odrediti točnu granicu između korisnog i pogubnog korištenja društvenih mreža. Ali, ako padnete ispit jer niste naučili ni osnove, a znate kako izgleda kada je mala panda gladna te kako se glasaju mačke dok gledaju novi nastavak Batmana, sigurno ste pretjerali.

Facebook terapija: Pravilno korištenje društvenih mreža može biti korisno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap