Pretraga

Fakultet imenovan prema filmskom junaku

A- A+

Nerijetko se događa da fakulteti daju određenu počast ljudima koji su svojim doprinosom znanosti ili inspirativnim životom zadužili društvo. No Emerson College iz Bostona na jedan će dan svoj studijski smjer komunikologije, preimenovati u Ron Burgundy, prema fiktivnom liku, odnosno glavnom junaku filma Anchorman. Legendarni komedijaš Will Ferrell utjelovio je ovog junaka u spomenutom filmu, za koji u prosincu izlazi i nastavak.

Screenshot: You Tube

Na sjevernoameričkom kontinentu se sve češće povezuje filmska umjetnost sa znanošću. Tako smo već pisali o tome da je kanadski University of Victoria uveo svojim studentima ponudio smjer na kojem se izučava ‘znanost o Batmanu’. Nova veza fiktivnih junaka i visokoobrazovnih institucija dogodit će se četvrtog prosinca.

Izdvojeni članak

Tinejdžer s nevjerojatnim darom: Imitira brojne filmske face

Počast dobroćudnom komedijašu Ronu

Naime tog će se dana smjer komunikologije na Emerson Collegeu iz Bostona, preimenovati u Ron Burgundy komunikološka škola (Ron Burgundy School of Communication), prema naslovnom junaku iz filma Anchorman, piše Hack College.

Urnebesni Will Ferrell utjelovio je nespretnog, ali i dobroćudnog voditelja vijesti, kojemu su odlučili i na ovaj način dati počast na spomenutom bostonskom fakultetu.

Izdvojeni članak

Srednjoškolac snimio film s poznatim glumcima

Jednodnevno preimenovanje ima funkciju ukazivanja studentima na važnost humora u medijima

Ceremoniji privremenog preimenovanja prisustvovat će i sam Will Ferrell.

Predsjednik Emersona Lee Pelton se očitovao o ovom pitanju rekavši kako će ako ništa drugo ovaj Ferrellov posjet i preimenovanje ukazati studentima na važnost humora u medijima i marketingu te uoutiti kako se uspostavljaju odnosi s javnošću na nevjerojatno smiješan način.

Dodajmo da u prosincu ove godine izlazi nastavak Anchormana, ali će Ferrellova uloga biti kudikamo drukčija.