Pretraga

Film hrvatskog studentskog dvojca u konkurenciji festivala u Indiji

A- A+

Film Karma redateljskog dvojca Dine Cvek te Kristiana Došena, bit će prikazan na drugom izdanju Color International Film Festivala u Indiji. Svoju premijeru ovaj film studenata Fakulteta političkih znanosti imao je na Filmskom festivalu smijeha i odmah je u žestokoj konkurenciji osvojio drugu nagradu. U međuvremenu je Karma ‘gostovala’ na još dva festivala u Hrvatskoj, a ovo će joj biti prvo međunarodno prikazivanje.

Screenshot: Facebook page Color International Film Festivala

Studenti završne godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti Dina Cvek i Kristian Došen, snimili su s budžetom od nula kuna, svoj kratkometražni igrani film Karma. Odmah nakon premijernog prikazivanja na Filmskom festivalu smijeha u Zagrebu, u žestokoj su konkurenciji odnijeli drugu nagradu, a prije par dana su doznali da će im se film prikazati na Color International Film Festivalu u Indiji.

Izdvojeni članak

[Video] Studenti novinarstva do pete godine studija snimili čak dva igrana filma

Do sada ste Karmu mogli gledati na Student cutsu u Zagrebu, na Kastav film festivalu, a sljedeći tjedan prikazat će se i na Star film festivalu u Sisku.

– Cijelo ljeto smo naš film prijavljivali na brojne festivale, a prošli tjedan nam je stigla lijepa vijest i potvrda da će Karma biti prikazana na Color International film festivalu u Indiji. To će biti drugo izdanje ovog festivala, a ono što još znam je da su organizatori jako mladi, da je festival dalekog dometa i dosta prisutan na društvenim mrežama, govori nam redateljica Dina Cvek.

Ono što nam je još sugovornica otkrila je da će zasigurno još jedan hrvatski film biti prikazan na spomenutom festivalu, a riječ je o kratkometražnom filmu ‘I love YU’, naše afirmirane redateljice Irene Škorić.

Ako još niste pogledali interesantni kratki film ‘Karma’, možete to učiniti sada.

Film hrvatskog studentskog dvojca u konkurenciji festivala u Indiji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap