Pretraga

Filmovi koje je idealno gledati u zimskom ugođaju

A- A+

Snijeg se počeo otapati pa su male šanse da ovaj Božić bude bijeli, pa čak i u Lici i Gorskom Kotaru. Međutim kako biste bili u raspoloženju, koje je karakteristično za ovo doba godine, donosimo vam filmove različitih žanrova čija se radnja dijelom ili u potpunosti odvija na snijegu.

foto: Pixabay.com

Bijeli Božić vjerojatno će doživjeti samo oni na visokim nadmorskim visinama. No, kako bi raspoloženje bilo u skladu s godišnjim dobom, izdvajamo neke filmove čija se radnja odvija na snijegu.

Fargo (1996.)

Izdvojeni članak

Lektire na ekranu: Prema ovim su djelima za maturu snimljeni filmovi

Oskarovac braće Cohen po žanru je kombinacija kriminalističkog filma, drame i crne komedije. Radi se o prodavaču automobila koji upada u financijske probleme.

Kako bi ih riješio upošljava dvojicu plaćenih ubojica da mu otmu ženu, te traže otkupninu od njegovog bogatog svekra.

Zamišljenu nenasilnu otmicu plaćenici pretvaraju u krvavu situaciju. U istragu o nasilnim događajima uključuje se ažurna policajka u visokom stupnju trudnoće.

Isijavanje (1980.)

Horor Stanleya Kubricka s Jackom Nicholsonom u glavnoj ulozi. Nakon što nastavnik i liječeni alkoholičar Jack Torrance (Nicholson) zbog svoje promjenjive naravi izgubi posao u školi, prihvaća posao kućepazitelja u jednom hotelu gdje odlazi sa svojom obitelji. Problem je u činjenici da je hotel na osami i veći dio zime zameten snijegom. Stoga Torrancea upravitelj hotela upozorava da bi nakon nekog vremena mogao početi osjećati klaustrofobiju, kao što je bio slučaj s jednim od prethodnih kućepazitelja koji je ubio ženu dvije kćeri i sebe.

Stvor (1982.)

Remake je originalne verzije iz 1951. godine, koji spada u SF klasike. Redatelj je John Carpenter, a u glavnoj ulozi je Kurt Rusell. Radnja se odvija oko vanzemaljca koji mijenja izgled, te se nakon pada na Antartik ubacuje u istraživačku stanicu norveške znanstvene ekspedicije i sve ih poubija. Nakon što američke kolege shvate da su svi Norvežani mrtvi, počnu istraživati slučaj. Ovo je jedan od rijetkih filmova u kojem se ne pojavljuje nijedan ženski lik.

Glup i gluplji (1994.)

Urnebesna je komedija s Jimom Carreyem i Jeffom Danielsom u glavnim ulogama. Loyd (Carrey) radi kao vozač limuzine, te jednog dana na aerodrom vozi Marry u koju se odmah zaljubi. Nakon što ona namjerno ostavlja aktovku na aerodromu u kojoj se nalazi otkupnina za njenog otetog muža, Loyd ju pokupi i zajedno sa svojim prijateljem Harryem (Daniels) kreće na drugi kraj zemlje kako bi vratio Marry aktovku i još jednom ju vidio.

Cliffhanger (1993.)

Akcijski triler s Sylvestareom Stalloneom u glavnoj ulozi. Budući da je profesionalni alpinist i gorski spasitelj, jednog dana poziva ga skupina ljudi koja se zatekla u nevolji na opasnoj padini. Međutim ispostavlja se da su bespomoćna skupina opasni pljačkaši koji trebaju iskusnog planinara da im pomogne u dolasku do tri kutije u kojima se nalazi 100 milijuna dolara.

Bijeg iz Gulaga (2011.)

Avantura s elementima drame. Collin Farell, Ed Harris i Mark Strong u glavnim su ulogama ovog filma, baziranog na istinitoj priči. Sedam zatvorenika bježi iz sibirskog Gulaga 1940. godine na slobodu. No obzirom na male zalihe hrane i odjeće te put kroz nepoznato, male su im šanse da prežive. Putem ih vodi strah i životinjski nagon za preživljavanjem, te nevjerojatna iskustva, ali ipak ne odustaju.

Filmovi koje je idealno gledati u zimskom ugođaju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap