Pretraga

Filmska glazba koju obožavamo: Pjesme koje su nadišle filmove i serije

A- A+

Filmska industrija, u koju spadaju i crtići i serije, već desetljećima oblikuje mišljenja i osobe diljem svijeta. I dok su u prvom planu naravno sama priča, fotografija i glumci, jednako je bitna i glazba. Svaka dobra i potpuna scena ima odličnu glazbu u pozadini, a nerijetko se dogodi da se radi upravo o glazbi skladanoj za tu scenu.

Foto: Pixabay

Filmska glazba je baš posebna grana glazbe. Ove godine nas je napustio Ennio Morricone, jedan od najpoznatijih skladatelja filmske glazbe. Između ostalog je tako skladao glazbu za filmske hitove kao što su Cinema Paradiso, Mrska osmorka, Misija i Dobar, loš, zao.

Izdvojeni članak

25 filmova o faksu koji su daleko od pravog studentskog života

Gledajući te filmove, svakako ćete primijetiti koliku ulogu igra glazba u cijelom ugođaju i tome da scena bude potpuna. Nerijetko se dogodi i da pjesme postanu popularnije od samih filmova i serija, odnosno da čak i ako niste gledali film/seriju, znate za tu pjesmu.

Teško je izdvojiti najbolje od najboljih, no postoje neke pjesme koje jednostavno svi znaju. Neke koje dolaze iz crtića, neke iz filmova, ali i dio iz serija. Prisjetit ćemo se nekolicine najpoznatijih pjesmi. I da, unaprijed nam je žao što će vam ponovno trebati par dana da ih izbacite iz glave…

Robin Sparkles – Let’s Go To The Mall

Ako ste gledali seriju Kako sam upoznao vašu majku, onda se sjećate iznenađenja koje je nastupilo kada je u priču uveden lik Robin Sparkles. Robin Scherbatsky, jedna od glavnih likova u seriji, prizna da je u prošlosti bila pop zvijezda u Kanadi.

Iako je njezin najveći hit svakako Let’s Go To The Mall, Robin Sparkles je također snimila i pjesmu Sandcastles In The Sand, a u svojoj tamnijoj fazi, kada je bila poznata kao Robin Daggers, imala je pjesmu P.S. I Love You. Ukratko, uživajte!

Lady Gaga i Bradley Cooper – Shallow

Film koji je prošle godine bio među favoritima na Oskaru, Zvijezda je rođena, je poznat upravo po svojim pjesmama. Iako je film prošao vrlo dobro među publikom i kritikom, dobar dio bi se mogao složiti s time da su pjesme bile bolje od samog filma.

Najpoznatija je svakako Shallow. Lady Gaga je vokal koji se rijetko rađa, a ni Bradley Cooper nije razočarao. Ipak, ono što je bilo posebno jest bila kemija između njih dvoje. Svi se sjećamo njihovog zanimljivog nastupa na dodjeli Oskara o kojoj se pričalo danima nakon… U svakom slučaju, čak i da niste pogledali film, znate ovu pjesmu.

High School Musical cast – We’re All In This Together

Iako to više nije toliko u trendu, Disney je ranije izbacivao često filmove koji su bili ustvari mjuzikli: Čarobnjaci iz Waverlyja, Hannah Montana, Camp Rock i naravno, High School Musical.

Čak i da niste gledali ovu trilogiju (pogledajte!), sigurno ste čuli za pjesmu We’re All In This Together. Iako ima još nekoliko pjesmi koje su obilježile filmove, ova se svakako najviše proslavila i van filmova. Vjerojatno i zbog epic koreografije koja svako toliko iskoči na društvenim mrežama u obliku novog izazova.

Idina Menzel – Let It Go

Pjesma koja je mnogima mjesecima zagorčavala život… Bilo da ste u vrijeme izlaska ovog crtića bili ciljana publika ili ne, pjesma je došla do vas. I pjesma je odlična – jednom kada ju čujete, ostaje vam u uhu i teško je se riješiti.

Koliko je crtić dobar ili ne, to je drugo pitanje. Postoje oni kojima se svidio i kojima ne, ali da je ova pjesma jedan od najboljih trenutaka cijelog crtića, oko toga se svi mogu složiti. Disney crtići su i inače poznati po odličnim pjesmama, no ova je svakako jedna od najslušanijih i ‘najomraženijih’.

 

Filmska glazba koju obožavamo: Pjesme koje su nadišle filmove i serije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap