Pretraga

Filmske scene koje nisu bile dio scenarija

A- A+

Malo koji redatelj se striktno drži napisanog scenarija prilikom snimanja filmova. Nešto se slučajno dogodi, ispadne odlično i onda odluče tu sceno ostaviti, a ponekad neka pogreška bude bolja od onog što je planirano pa se ne izbaci.

Neke stvari ispadnu bolje neplanirane. Tako je u životu, ali i za vrijeme snimanja filmova. Donosimo vam nekoliko odličnih scena koje nisu bile u scenariju.

rohanmanoharlovetobe.wordpress.com

‘The Godfather’

Scena u kojoj Marlon Brando drži mačku u krilu nije bila predviđena scenarijem. Netom prije početka snimanja, ona je sama skočila Brandonu u krilo. Drugi reporteri govore kako je glumac našao mačku kako luta oko seta i ponudio joj ulogu koju nije mogla odbiti.

‘The Fugitive’

U poznatoj pucačini između Kimblea (Harrison Ford) i Gerarda (Tommy Lee Jones) ostavljena je rečenica koja se nije nalazila u scenariju. Kimble je rekao: ‘I didn’t kill my wife’, a Gerard odgovara jednostavo: ‘I don’t care’. Taj Gerardov odgovor nije bio planiran, ali je odlično ispalo pa je postao dio filma.

‘The Dark Knight’

Mala improvizacija koju je Heath Ledger izveo za vrijeme snimanja ostala je u filmu. Joker je uhićen, a Jim Gordon dobiva promaknuće. U tom trenutku je Ledger, na svoju ruku, krenuo pljeskati ne mijenjajući izraz lica.

‘Pretty Woman’

Kada je Edward Lewis kupio ogrlicu za Vivian Ward, dok je Julia Roberts krenula dodirnuti ogrlicu, Richard Gere je zaklopio poklopac kako bi je prepao. Nasmijali su se od srca i scena je ispala odlična pa ju je redatelj ostavio.

‘Savin Private Ryan’

Tijekom prekida borbe kada su Captain Miller (Tom Hanks) i Private Ryan (Matt Damon) pričali kakav im je bio povratak kući, Damon je svoj dio priče izmislio za vrijeme snimanja.

‘The Shining’

Kad su se Wendy Torrance (Shelley Duval) i njen sin Danny (Danny Lloyd) skrivali od Jacka Torrancea (Jack Nicholson) Jack je ubacio rečenicu Eda McMahona: ‘Here’s Johnny’. Dok je virio luđačkim pogledom kroz vrata izrekao je tu rečenicu, a redatelj Kubrick je odlučio ostaviti scenu.

‘Taxi Driver’

Travis Bickle (Robert De Niro) je prema scenariju trebao razgovarati sam sa sobom dok se gleda u zrcalo. De Niro je tada izrekao jednu od najpoznatijih filmskih rečenica ‘You talking to me?’

Share via
Copy link
Powered by Social Snap