Pretraga

Foto: Beba s Nirvaninog albuma sada 22-godišnji student

A- A+

Po mnogim glazbenim kritičarima album ‘Nevermind’ američkog grunge benda Nirvana, ubraja se u deset najboljih u povijesti rocka i srodnih žanrova. Ovaj album je uz brojne hitove, ostao upamćen i po naslovnoj fotografiji, na kojoj je bila beba u vodi. Sada, 22 godine poslije, Spencer Elden je student umjetnosti na Sveučilištu Pasadena u Kaliforniji, koji je ponovno pozirao u istom okruženju.

Spencer Elden sada je 22-godišnji student umjetnosti na Sveučilištu Pasadena u Kaliforniji. Ono što je osobito za ovoga mladića je da je još kao beba pozirao na jednom od najpoznatijih albuma u povijesti rock glazbe, odnosno Nirvaninom ‘Nevermindu’.

Izdvojeni članak

2Cellos vs Nirvana

S odmakom od dva desetljeća Spencer je ponovno snimio fotografiju u istom okruženju i po istom scenariju, kao i onu koja je budila i kontroverze u vrijeme kada je nastala.

Za njegovu karijeru, od malih nogu zaslužan je otac Erick, koji ga je uvijek u javnosti predstavljao kao ‘Nirvana bebu’.

Kako je uopće nastala legendarna fotografija? U to vrijeme, dakle početkom 90-ih Erick je radio specijalne efekte u Hollywoodu, pa je u jednoj situaciji malog Spencera ”bacio u obližnji bazen, a fotograf Kirk Weddle je zabilježio trenutak i to je bilo to, govori 22-godišnjak za Huffington Post.

– Bebe imaju dobre reflekse i mogu zadržati dah. Kirk je brzo slikao, a Spencer je bio u vodi samo dvije sekunde, objasnio je njegov otac za isti izvor.

Foto: Beba s Nirvaninog albuma sada 22-godišnji student
Share via
Copy link
Powered by Social Snap