Pretraga

[FOTO] Dizajnerske nade pretvorile Zadar u modnu prijestolnicu

A- A+

Zadar je ovih dana postao prava mala modna industrija. Naime, od 14. do 16. travnja održano je državno natjecanje za buduće mlade krojače, dizajnere i modne tehničare pod nazivom ‘Dani odjeće, obuće i kožne galanterije 2016’. 

Na državnom natjecanju kojemu je domaćin bila zadarska Škola primijenjene umjetnosti i dizajna sudjelovale su strukovne i umjetničke škole iz cijele Hrvatske. Natjecanje se odvijalo u prostorijama škole, a modne revije i izložbe organizirane su po raskošnim zadarskim lokacijama.

Učenici su se natjecali u čak šest kategorija

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 48 učenika iz 17 strukovnih, gospodarskih, umjetničkih, trgovačkih i obrtničkih škola iz cijele Hrvatske. Mladi, talentirani dizajneri natjecali su se u šest različitih kategorija: dizajn odjeće, modna kolekcija krojača, kolekcija modnog dizajna, krojač, modni tehničar, dizajn obuće i kožne galanterije.

U dva dana koliko je natjecanje trajalo učenici su svaki u svojoj kategoriji sudjelovali u stručnom natjecanju u prostorijama zadarske srednje škole. 


Izdvojeni članak

[Video] Zadarski studenti s kolegama iz inozemstva snimili spot na znakovnom jeziku

Nakon provedenog natjecanja i objave rezultata uslijedilo je otvaranje izložbe i smotre u Gradskoj loži te svečano zatvaranje ove manifestacije ispred Gradske straže uz modnu reviju i podjelu nagrada učenicima u svih šest disciplina.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta iz svih disciplina dobili su medalje, zahvalnice, prigodne knjige te poklon bonove, a prva nagrada u disciplini Krojač bila je kućanska endlerica. 

Prva mjesta izborile su Nina Andročec iz Zaboka, Viktorija Tovernić iz Siska, Martina Borojević iz Zadra, Josipa Prispilović i Ana Tomašević iz Požege te Lucija Marunica iz Zagreba. Drugo i treće plasirane učenice možete provjeriti ovdje

Sudjelovalo je 17 srednjih škola iz Hrvatske

1. GOSPODARSKA ŠKOLA, ČAKOVEC 

2. INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA SLATINA 

3. OBRTNIČKA ŠKOLA POŽEGA 

4. OBRTNIČKA ŠKOLA SPLIT 

5. SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA VARAŽDIN 

6. SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA VINKOVCI 

7. SREDNJA ŠKOLA IVANATRNSKOGA HRVATSKA KOSTAJNICA 

8. SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ 

9. STRUKOVNA ŠKOLA SISAK 

10. ŠKOLA LIKOVNIH UMJETNOSTI SPLIT 

11. ŠKOLA PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA OSIJEK 

12. ŠKOLA PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA ZADAR 

13. ŠKOLA ZA MODU I DIZAJN, ZAGREB 

14. ŠKOLA ZA UMJETNOST, DIZAJN, GRAFIKU I ODJEĆU ZABOK 

15. TRGOVAČKA I TEKSTILNA ŠKOLA U RIJECI 

16. OBRTNIČKA ŠKOLA SLAVONSKI BROD 

17. SREDNJA ŠKOLA „IVAN SELJANEC“ KRIŽEVCI

Share via
Copy link
Powered by Social Snap