[FOTO] Građane Zagreba i Rijeke brojni grafiti naveli na špekulacije

Centri Zagreba i Rijeke, jučer su bili iscrtani znakovitim grafitima ‘365 Pripremite se!’. Dakako izazvali su brojne špekulacije među slučajnim prolaznicima no zapravo je na ovaj način obilježena točno godina dana do otvaranja Europskih sveučilišnih igara u spomenuta dva grada.

Interes mnogobrojnih građana koji su jučer koračali središtima Zagreba i Rijeke, pobudili su grafiti iscrtani na nekima od najfrekventnijih lokacija.

Ovo je maskota Europskih sveučilišnih igara!

Najveći sportski događaj u novijoj povijesti Hrvatske

– Spomenutim grafitima, unatoč različitim spekulacijama, obilježen je podatak kako nas točno 365 dana dijeli od početka Europskih sveučilišnih igara koje će ugostiti upravo Rijeka i Zagreb.

U srpnju 2016. godine preko 5000 studenata sportaša iz više od 40 europskih zemalja natjecat će se u 21 sportu na borilištima u Rijeci i Zagrebu.

Ovaj će sportski, ali i društveni događaj, tako svojim značajem i brojnošću natjecatelja predstavljati jedan od najvećih sportskih događaja u novijoj povijesti Republike Hrvatske, a svojom će brojnošću natjecatelja premašiti i već legendarnu Univerzijadu 1987. godine održanu u Zagrebu, stoji u PR priopćenju organizatora.

Otkriveno kako će se zvati maskota Europskih sveučilišnih igara u Hrvatskoj

Infrastrukturni radovi će imati duboki utjecaj na društvo

Kada se održavala Univerzijada 1987. godine u Zagrebu, mnogo je infrastrukturnih zahvata izvršeno pa je čak preuređen i središnji Trg. Očekuju se slični pothvati i ovoga puta.

– Uz brojna sportska borilišta koja će biti uređena povodom održavanja Igara, njihova ostavština i utjecaj na društvo biti će mnogo veći.

Dok se u Rijeci gradi novi studentski dom, zagrebačke će studente, između ostalog, ubrzo dočekati potpuno obnovljeni smještajni kapaciteti studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje, priopćavaju organizatori.

Odgovori