Pretraga

[FOTO] Najbolja hrvatska futsal nogometašica pobudila maštu vrućim izdanjem

A- A+

Tihana Nemčić već je drugu sezonu članica talijanskog futsal prvoligaša Breganzea. Inače ona je prva Hrvatica koja je potpisala profesionalni ugovor u futsalu, a bila je i prva trenerica koja je vodila neku nogometnu mušku momčad, o čemu su izvijestili i brojni strani mediji. Uz to je trenerica hrvatske ženske nogometne reprezentacije do 19 godina, a također i bivša seniorska reprezentativka u ovom sportu. Uz svoje brojne obveze priprema i doktorsku disertaciju na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Ipak nije oduvijek željela loptati po stadionama i dvoranama, nego je kao mala htjela biti balerina pa je kao plod te težnje nastala ova fotogalerija, koju možete pogledati ispod.

Naša najbolja futsal nogometašica Tihana Nemčić već je drugu sezonu za redom članica Beganzea, odnosno talijanskog prvoligaša. Prije nego se profesionalno počela baviti ovim, popularno zvanim ‘malim nogometom’ igrala je veliki te bila članica seniorske reprezentacije Hrvatske, o čemu smo vas detaljnije informirali prošle godine uoči njena odlaska u Italiju.

Izdvojeni članak

Ova prekrasna Križevčanka ide profesionalno ‘haklati’ u Italiju

– Ovo mi je druga godina u Futsal Breganzeu. Igramo najvišu razinu natjecanja, serie A elite. Liga je jaka, ali zadovoljstvo mi je igrati na takvom nivou; neprocjenjivo iskustvo i kao igraču i u osobnom smislu, komentira nam Tihana svoja dosadašnji angažman u Italiji.

Rekla nam je i da priprema doktorsku disertaciju pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, na kojem je prethodno magistrirala.

– Počela sam raditi na doktorskoj disertaciji, a radi se o notacijskoj analizi u futsalu – praćenje strukture futsal igre preko softvera, govori Tihana.

Pojasnila je i kako je došlo do ovog zanosnog fotoshootinga pred objektivom Renata Branđolice.

– Odmalena sam htjela biti balerina. Na faksu mi je jedna od najdražih bila ritmička gimnastika, a i dan danas često tražim mjesta u prirodi gdje mogu plesati daleko od svih. Tako da su slike nešto kao sjećanje na prvu ljubav, otkrila je za kraj Tihana Nemčić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap