Pretraga

[FOTO] Nova čuvarica ključeva grada Zagreba je 21-godišnja studentica

A- A+

Vjerojatno najuspješniji plesno-ritmički kolektiv u Hrvatskoj Zagrebačke mažoretkinje nakon pet godina su izabrale novu predvodnicu. To će biti 21-godišnja Viktorija Čeh, koja uz to što se dugih 12 godina bavi tehniciranjem sa štapom, studira ekonomiju i financije na Veleučilištu Baltazar. U periodu otkada je članica Zagrebačkih mažoretkinja osvojila je između ostaloga sedam prvenstava Europe i sedam prvenstava Hrvatske.

Nakon što je pet godina uspješne Zagrebačke mažoretkinje predvodila Petra Lukša, članice kolektiva su odabrale novu čelnicu. Riječ je o Viktoriji Čeh, 21-godišnjoj studentici ekonomije i financija na Veleučilištu Baltazar.

Izdvojeni članak

Video: Bez Zagrebačkih mažoretkinja više nijedan event nije dovoljno dobar

Izabrana za predvodnicu među 620 mažoretkinja

Ona je izabrana među 620 djevojaka, a obzirom da je predvodnica ključna u timu za postizanje rezultata, osim časti, Viktoriju čeka svakako i teret njene uloge.

Zagrebačkim mažoretkinjama priključila u dobi od devet godina, zahvaljujući kumi koja je također bila mažoretkinja. Od 2008. Viktorija je članica A1 tima te je od tada sedam puta bila prvakinja Europe te sedam puta prvakinja Hrvatske.

O posljednjoj kontinentalnoj tituli, osvojenoj u francuskom Albiju smo vas izvijestili.

Izdvojeni članak

Zagrebačke mažoretkinje ‘potukle’ konkurenciju na Europskom prvenstvu i osvojile trostruku krunu

Tradicionalna inicijacija večeras u 19 sati

Kao nova predvodnica, Viktoriju večeras u 19 sati u Gornjogradskoj vijećnici očekuje inicijacija.

Prvi dio inicijacije temelji se na staroj zagrebačkoj tradiciji iz Austro-Ugarske kojom su vojnici pri nastupanju novog zapovjednika obilazili centar grada s bakljama. Tako će i Zagrebačke mažoretkinje s početkom u 19 sati proći centrom grada od Palmotićeve ulice preko Jurišićeve do Trga bana Jelačića. S Trga nastavljaju Ilicom do Tomićeve, a završetak obilaska je u Ćirilmetodskoj oko 19:15 sati.

Kao što smo napomenuli, Zagrebačke mažoretkinje ponosne su ‘čuvarice ključeva grada’, a titulu im je povjerio gradonačelnik Zagreba.

Simbolični ključevi grada iz 19. stoljeća predavali su se gradonačelniku i sucu grada, a otvaraju Kamenita vrata, Mesnička vrata i Poljska vrata. Prema poznatoj tradiciji održava se i drugi dio inicijacije u Starogradskoj vijećnici gdje bivša predvodnica predaje funkciju novoj.

Ispod pogledajte jedan trening Zagrebačkih mažoretkinja, kojem smo nazočili prošle godine. U prilogu je govorila i nova predvodnica Viktorija Čeh.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap