Pretraga

[FOTO] Riječki studenti Filozofskog fakulteta uredili studentski vrt u Kampusu

A- A+

U Sveučilišnom kampusu na Trsatu studenti uređuju permakulturni studentski vrt. Akciju su pokrenuli u ožujku kada su pripremili teren te izgradili suhozide, a danas je vrt dobio i svoje prve sadnice. Radna akcija popraćena je dobrom zabavom i plesom te kuhanjem maneštre.


Studenti Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci organizirali su druženje i radnu akciju sadnje i uređenja studentskog vrta u Kampusu.
Akcija je počela danas u 9 sati, a u 11 sati održano je svečano otvorenje studentskog vrta, u sklopu obilježavanja Dana Filozofskog fakulteta. 

S.VRT se nalazi na brežuljku između zgrade Filozofskog fakulteta i zgrade sveučilišnih Odjela u sklopu Sveučilišnog kampusa.
Na druženju i radnoj akciji studenti su sadili biljke, održali kratku radionicu o razmnožavanju biljaka (ružmarina, lavande), kuhali maneštru, uređivali prilaz, bojali vrtni namještaj, plesali uz super glazbu, a oni koji imaju višak energije uhvatili su se i krampanja. 

Studenti su vrt počeli uređivati u ožujku ove godine, nakon, kako kažu, puno sanjarenja i priželjkivanja koje je trajalo gotovo godinu dana. Prva radna akcija održana je 28. ožujka kada su pripremili teren za studentski permakulturni vrt u Kampusu te izgradili gredice i suhozide.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap