Pretraga

[Foto] U uzbudljivim finalima državnog košarkaškog prvenstva pobijede odnijeli Dubrovčani i Zagrepčanke

A- A+

Danas se u Poreču održala završnica državnog prvenstva u košarci za srednjoškolce. Zagrebačka III. gimnazija imala je finaliste i muškoj i u ženskoj konkurenciji. Cure su uzele zlato, dok su dečki u finalu izgubili od gimnazijalaca iz Dubrovnika.

slavlje pobjednika; www.srednja.hr

Finalni ogledi bile su male osvete novih državnih prvaka u obje konkurencije za poraze koje su doživjeli u grupnoj fazi. Košarkašice III. gimnazije iz Zagreba u finalu su pobijedile ekonomistice iz Šibenika, koje su ih u skupini iznenadile pobjedom u triler završnici, dok su gimnazijalci iz Dubrovnika dečkima iz III. gimnazije vratili za poraz i nesretne ozlijede u prvoj fazi natjecanja.

Dubrovčani i bez važnih igrača zlatni

Dubrovčani su prvo u polufinalu rastavili ekipu iz Velike Gorice rezultatom 68 naprema 26, da bi se u finalu susreli s ekipom III. gimnazije Zagreb, od koje su tijesno izgubili u grupnoj fazi. Zagrepčani su do finala došli pobjedom proti gimnazijalaca iz Rijeke.

Finalna utakmica odlučena je tek u četvrtoj četvrtini. Obilježila su je česta iznenađenja i promijene vodstva. Kada se već činilo da će se ponoviti rasplet iz grupne faze, u kojoj su sličnu utakmicu mirno zatvorili košarkaši iz III: Gimnazije, stvari je u svoje ruke uzeo dubrovački reprezentativac Petar Dubelj. 

Dubelj u posljednjoj četvrtini nezaustavljivo napada reket i mirno izvodi slobodna bacanja i tako svojoj ekipi osigurava mirnu završnicu.

– Nije bilo lako. Očekivali smo ovako tešku utakmicu. Zamalo smo dobili u skupini, ali smo im sada uzvratili. Možda bi bilo obrnuto da smo pobijedili u skupini. Bolje je ovako ispalo. Puno nam je nedostajao Mateo Vidović koji se ozlijedio u prvoj utakmici. O nam je igrač iz prve petorke, a ozlijedio se već na prvoj utakmici, tako da nije bilo lako odigrati turnir bez njega, rekao Dubelj. 

Dubrovčani su pobjedom osigurali nastup na svjetskoj smotri.

– Plasman na svjetsko nam je bio dodatan motiv. Naša će škola nastupati, ali ja neću jer sam maturant. Siguran sam da će ovi dečki pokazati školu u najboljem svijetlu, dodao je Tonći Jović.

Treće mjesto otišlo je gimnazijalcima iz Rijeke.

Dubelj u prodoru, www.srednja.hr

Košarkašice III. gimnazije opravdale status favorita

III. gimnazija iz Zagreba više je sreće imala u ženskom finalu. Zagrepčankama je uspjelo ono što im u grupnoj fazi nije polazilo za rukom – prelomiti utakmicu protiv neugodnih ekonomistica iz Šibenika. Do finala su došle preko klasičarki iz Slavonskog Broda, a onda rezultatom 53-37 pobijedile Ekonomsku školu Šibenik.

– U utakmicu u skupini smo ušli prelagano. Nismo očekivale da će nas tako pritisnut. Super su cure jer su brze, imaju dosta niskih igračica koje su jako pokretne, nismo očekivale da bi nam mogle to napraviti. U finale smo zato malo bojažljivo ušli, ali jednostavno nakon nekog vremena uspele smo ih dobiti na visinu, a i trčale smo k’o luđaci, rekla nam je Anita Kelava, reprezentativka u redovima III. gimnazije.

U utakmici za treće mjesto gimnazijalke iz Koprivnice pobijedile su klasičarke iz Slavonskog Broda rezultatom 48 naprema 42.

pobjednice, www.srednja.hr

[Foto] U uzbudljivim finalima državnog košarkaškog prvenstva pobijede odnijeli Dubrovčani i Zagrepčanke
Share via
Copy link
Powered by Social Snap