Pretraga

Fotogalerija: Ekonomija najbolja u obje konkurencije na Sveučilišnom prvenstvu u Zagrebu

A- A+

Završena je sportska sezona na Sveučilištu u Zagrebu, odigravanjem finala 31. svibnja u momčadskim sportovima. U svim sveučilišnim natjecanjima sudjelovalo je oko 3500 studenata. Najviše momčadskih finala, imao je Kineziološki fakultet, čak četiri, a osvojio je odbojkaško i rukometno za muškarce, dok su djevojke s ovog fakulteta izgubile rukometno, a muškarci finale u futsalu. Unatoč tome što su u ovoj sezoni minimalizirana ulaganja u studentski sport na Ekonomskom fakultetu i u muškoj i u ženskoj kategoriji, ova ustanova ukupno je najuspješnija. Slijede ih u konkurenciji studenata, Kineziološki i Fakultet elektrotehnike i računarstva, a u konkurenciji studentica Medicinski i Kineziološki fakultet.

Najuspješniji fakultet na Sveučilišnom prvenstvu u Zagrebu je Ekonomija u kategoriji muškaraca, ali i djevojaka. Današnjim finalima momčadskih sportova okončana je sportska studentska sezona, a u samom završnom danu, najviše je predstavnika imao Kineziološki fakultet, čak četiri ekipe. Ostvarili su polovičan uspjeh, pobijedivši u muškim finalima odbojke i rukometa, dok su u istoj kategoriji u futsalu upisali poraz od Građevinskog fakulteta. Kineziologinje su pak poražene u rukometnom finalu od Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Ukupno je u sportskim natjecanjima u Sveučilišta u Zagrebu sudjelovalo oko 3500 studenata.

Izdvojeni članak

Na Studentskom prvenstvu Hrvatske Zagrepčani uzeli četiri, a Splićani tri zlata

Drugu godinu zaredom tri ista fakulteta najbolja u obje kategorije

Osim Ekonomskog, zavidne plasmane su u kategoriji studenata ostvarili Kineziološki fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva, koji su tim redoslijedom rangirani u ukupnom poretku zbojeno gledajući sve sportove. Ekonomija i FER, su imali predstavnike u 15 od 19 sportova, u kojima se odigrava natjecanje.

Djevojke su se natjecale u 16 sportova, a kao što smo već spomenuli, najviše je i ovdje pokazala Ekonomija. Slijede ih Medicinski i Prirodno-matematički fakultet. Ova tri fakulteta bila su najbolja u ženskoj kategoriji i prošle godine, s tim da su Medicina i Ekonomija zamijenile pozicije u plasmanu ove sezone, dok je PMF obranio treće mjesto.

Također i u muškoj konkurenciji tri ista fakulteta su najbolja drugu godinu zaredom. Ovdje je pak Ekonomija sačuvala prvu poziciju, dok je FER prošle godine bio drugi, a ove treći, a Kineziologija obrnuto.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Kineziološki i Građevina u borbi za naslov

Muški futsal odlučen tek nakon izvođenja penala

Mnoštvo gledatelja i uzbuđenja uveličalo je samu završnicu Sveučilišnog prvenstva u Zagrebu. Kineziološki fakultet imao je četiri momčadska finala, a Prirodno-matematički tri.

Najmanje neizvjesnosti bilo je u odbojkaškim duelima, gdje su Kineziolozi svladali FER, s 3:0. Još u nedjelju odigrano je žensko finale, gdje je istim rezultatom Farmaceutsko-biokemijski fakultet svladao Građevinski.

Najuzbudljivije je pak bilo u muškom futsal finalu, gdje se pobjednik morao odlučivati izvođenjem penala. U regularnom dijelu utakmice između Kineziološkog i Građevinskog fakulteta rezultat je bio 1:1, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. No, ni tu nije bio kraj drami. Nakon što su obje ekipe izvele po pet penala, rezultat je bio 3:3., da bi tek u sedmoj seriji Kineziologija posustala, promašila šesterac i omogućila slavlje Građevincima.

Čitavu utakmicu muškog futsal finala, moći ćete uskoro pogledati na našem portalu.

Evo rezultati svih momčadskih finala:

Odbojka

FBF : GF 3:0 (ž)

KF : FER 3:0 (m)

Rukomet

PMF : KF 21:20 (ž)

KF : FPRZ 20:18 (m)

Futsal

EFZG : PMF 2:1 (ž)

GF : KF 1:1 (6:5) (m)

Košarka

EFZG : FF 53:46 (ž)

VERN : PMF 67:63 (m)