Pretraga

Fotogalerija: Kako bi danas izgledale i što bi radile pokojne glazbene legende

A- A+

Mnogi su razmišljali o tome što bi bilo s Elvisom Presleyem, Johnom Lennonom ili Kurt Cobainom da su danas i dalje s nama te čime bi se točno bavili. Sachs Media Group i Phojoe pomoću fotomontaža i vlastitih osvrta pokušali su odgovoriti na ovo pitanje.

Tko zna što bi danas bilo s nekim od slavnih glazbenih legendi koje su nas davno napustile? To nitko ne može znati, međutim Sachs Media Group i Pjohoe dali su si posla te uz pomoć fotomontaža, mišljenja poznate stručnjakinje na području popularne glazbe te Elijaha Walda, glazbenika i novinara Boston Globea i vrsnog poznavatelja glazbene povijesti pokušali odgovoriti na pitanja koja muče mnoge. Rock & Roll heaven objavio je njihove zaključke, a mi prenosimo najzanimljivije od njih.

Kurt Cobain (Nirvana)

Umro je 1994. godine s 27 godina, a sudeći prema averziji koju je imao prema slavi, on bi vjerojatno nastavio svirati s Nirvanom, no na manje komercijalan način kako bi vratio anonimnost i umjetničku slobodu koje je imao na početku karijere.

Dennis Wilson (Beach Boys)

On je preminuo 1983. godine s 39 godina, a gore navedeni stručnjaci smatraju kako bi najvjerojatnije nastavio rad s Beach Boysima, no nastavio bi svirati i s matičnim bendom te nastupao s ostalim rock legendama s kojima bi se povremeno upuštao u zajedničke projekte. Smatraju i da bi snimio zajednički album s dugogodišnjom prijateljicom i ljubavnicom Christine McVie.

Bob Marley

Legenda koja je inspirirala mnoge glazbenike svijeta, da je poživio vjerojatno bi nadrasao svoje korijene i surađivao s glazbenicima iz drugih žanrova te postao jedna od glavnih figura ‘world musica’. Također bi radio s muzičarima iz Afrike, Latinske Amerike i Azije, a ako uzmete u obzir njegovo koketiranje s ostalim žanrovima vjerojatno bi se zalagao za prava Afroamerikanaca diljem svijeta.

John Lennon

Glazbenik koji je umro u 40. godini vjerojatno bi nastavio s društvenim aktivizmom po kojem ga obožavatelji pamte. Možda bi postao i prvi roker koji bi prigrlio hip-hop revoluciju, bavio se eskperimentalnom glazbom, vratio se korijema i slično. Najvjerojatnije bi ostao sa svojom najvećom ljubavi Yoko Ono.

Janis Joplin

Janis je umrla 1970. godine s 27 godina. Pretpostavlja se da bi u jednoj fazi karijere doživjeli potpuni kolaps. Ipak, ako bi stigla do osamdesetih vratila bi se iskusnija kao i njeni suvremenici Joe Cocker ili Tina Turner. Glas više ne bi bio isti, ali nad njih bi imala veću kontrolu. Okružila bi se s najboljim suradnicima i stvarala glazbu koja ne bi bila sirova kao nekad, no bila bi dublja i strastvena i dalje.

Elvis Presley

‘Kralj’ koji je umro s 40 godina vjerojtno bi se vratio blues u country korijenima, a to bi mu donijelo novu publiku mladih hipstera. Vjerojatno bi surađivao s Frankom Sinatrom i Tonyem Bennettom.

Izdvojeni članak

Glazbenici koji se kriju iza maski: Pjevušite im hitove, ali ne znate kako izgledaju

Jim Morrison

Jim je, kao i mnogi, umro s 27 godina. Njega je osim glazbe zanimala poezija, film i kazalište. Vjeruju da bi bio prva rock zvijezda generacije koja bi se pronašla u punk rock-u i kasnijoj alternativnoj sceni. Možda bi čak i potpuno napustio glazbu i odselio u New York, Pariz ili Tokio te se posvetio pisanju.

Jimi Hendrix

Također je umor s 27 godina, a bio je frustriran ograničenjima rock scene i počeo je razmišljati o zajedničkom projektu s Milesom Davisom. Najvjerojatnije bi to proizvelo jazz-rock mješavinu, a nastavio bi se baviti eksperimentima i istraživanjem novih tehnologija.

Copy link
Powered by Social Snap