Pretraga

[FOTOGALERIJA] Maturantica III. gimnazije vrući zagrebački dan poziranjem pretvorila u ‘pakao’

A- A+

Sara Vidaković 19-godišnja je atletičarka AK Dinamo Zrinjevac te kandidatkinja za ovogodišnju miss sporta. Upravo je napisala ispite državne mature, u III. gimnaziji koju je završila te se nada da će ‘upasti’ na Kineziološki fakultet. Dvostruka je državna prvakinja u krosu sa svojom školom, a kako nam kaže ove joj je godine za dlaku izmaklo i državno klupsko zlato u štafeti 4×400. Uz atletiku bavila se ritmikom, taekwondom, klasičnim baletom te je svirala glasovir. O svemu pomalo rekla nam je u svom prirodnom okruženju atletske staze na Sveticama, a usput je i spremno pozirala ispred fotoobjektiva.

Atletičarka AK Dinamo Zrinjevac Sara Vidaković, ozbiljno konkurira za ovogodišnju miss sporta u Hrvatskoj, a hoće li to na kraju postati, saznat ćemo u petak. Upravo je završila III. gimnaziju te ispite državne mature i sada se nada upisu na Kineziološki fakultet.

Izdvojeni članak

[Top sportašica] Sara Plavljanin predvodila Sveučilište u Zagrebu do europskog zlata u košarci

Svaki sportaš voli pobijediti pa i na izboru za miss

Obzirom da se cijeli život bavi sportom te da vodi život, potpuno lišen bilo kakvih poroka, izbor studija se čini logičnim. Iako ni novinarska struka joj nije strana.

– U početku sam htjela upisati novinarstvo jer sam kroz srednjoškolsko obrazovanje bila športska novinarka svoje škole. Međutim sada bih htjela upisati Kineziološki pa vidjet ćemo kada dođu službeni rezultati državne mature, govori nam Sara.

Prije par mjeseci je saznala da je u kandidaturi za miss sporta pa smo ju pitali koliko bi joj značila pobjeda na takvom natjecanju te jesu li možda sada prijateljice iz razreda ljubomorne na nju.

– Pobjeda na izboru mi nije od presudne važnosti, ali iz sportske perspektive svaki sportaš se voli natjecati i pobijediti. Prijateljice su mi podrška. Barem tako mislim, objasnila je Sara.

Izdvojeni članak

Karlovačka gimnazijalka zlatna u kick-boxingu, brončana u taekwondou i puca na Olimpijske igre

Paralelno pohađala tri osnovne škole

Sara je kao što smo već na samom početku napomenuli imala niz interesa i aktivnosti, a trčanjem se počela baviti u srednjoj školi.

– Bavim se atletikom od 15. godine u AK Dinamo. Kroz srednjoškolsko obrazovanje nisam se mogla u potpunosti posvetiti tom sportu jer je trebalo uskladiti i školske obaveze, stoga moje vrijeme tek dolazi, očekuje Sara.

Ipak značajne rezultate je postigla i do sada.

– Evo mogu izdvojiti najsvježiji uspjeh na državnom juniorskom prvenstvu gdje nam je za dlaku izmaklo zlato na štafeti 4×400. U zadnje vrijeme ekipni dijelovi atletike su mi išli od ruke pa sam tako dva puta zaredom bila ekipna srednjoškolska državna prvakinja i žao mi je što neću moći nastupiti na svjetskom kros natjecanju u Mađarskoj sljedeće proljeće budući da nisam više srednjoškolka, iskazuje žal 19-godišnjakinja.

Izdvojeni članak

[Top sportaši] 17 kadeta iz Učeničkog doma trenira za kadete HNK Rijeke

Sara je rođena na Malom Lošinju s kojeg se u Zagreb preselila netom prije polaska u osnovnu školu. Već tada startala je sa sportskim aktivnostima.

– Dolaskom u Zagreb iz Malog Lošinja počela sam se baviti ritmikom pa me učiteljica preporučila školi za Klasični balet. Ubrzo sam dobila želju i za sviranjem glasovira te sam tako paralelno pohađala tri osnovne škole. Iako se u meni krije umjetnička duša, put me odveo sportu, priznaje ova atletičarka.

U svemu tomu stigla se okušati i u taekwondou te napominje da je u toj fazi uspjela svaladati vještine koje mogu poslužiti u samoobrani.

Izdvojeni članak

[FOTO] Ovo je najzgodniji profesor matematike na svijetu

Nemam neostvarenu želju jer su moje želje male i lako ostvarive

Sama je napomenula da su je školske obveze onemogućavale u potpunoj posveti atletici. Nada se da će se to sada promijeniti.

– Od jeseni mi je namjera posvetiti se maksimalno treninzima s ciljem da postignem što bolje rezultate i da dam sve od sebe da se to izrealizira. Vidjet ćemo što će vrijeme donijeti ispred mene, međutim u sportskim vodama ću svakako biti, kratkoročne planove iskazuje 19-godišnja kandidatkinja za miss sporta Hrvatske.

Na kraju smo pripremili nekoliko brzopoteznih pitanja, koji se tiču Sarine osobnije strane.

Opiši se u tri riječi?

Uporna, pouzdana, tvrdoglava

Sportski uzor?

Nemam uzor, ali od svakog pojedinačnog sportaša pronalazim ono bitno što me pokreće

Omiljeni film?

Fast girls

Osobine koje cijeniš kod sportaša?

Ustrajnost u ciljevima – kada naiđu i na najteže prepreke, dižu se i nastavljaju

Omiljeni glazbeni žanr?

Slušam sve osim heavy metala.

Najdraži sportski klub?

Moj klub (haha)

Neostvarena želja?

Moje želje su male pa su lako ostvarive.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap