Pretraga

Fotogalerija: Prvi sportaši se okitili medaljama na Državnom prvenstvu

A- A+

Na finalu Državnog prvenstva u krosu prvo mjesto u konkurenciji mladića odnijela je ekipa iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca, dok su krosašice iz Tehničke škole Slavonski Brod bile najbolje. Nisu se nagrađivali pojedinačni rezultati, nego ekipni. U finalu je nastupilo po šest ekipa u muškoj i ženskoj kategoriji. Pobjedničke ekipe iduće godine će nastupiti na svjetskom srednjoškolskom prvenstvu u krosu, koje se održava u Izraelu.

Prvi prvaci na završnici Državnog prvenstva su krosaši iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca te krosašice iz Tehničke škole Slavonski Brod. Kros za djevojke iznosio je 1600 metara, a za mladiće dva kilometra. U finalu je nastupilo po šest ekipa u obje konkurencije. Pobjedničke ekipe nastupit će na svjetskom školskom prvenstvu u krosu koje se održava iduće godine u Izraelu.

Izdvojeni članak

Oko 900 sudionika nastupit će na finalima Državnih sportskih natjecanja

Uz pobjedničke ekipe, sjajnim su se pokazali trkači iz Ekonomske i upravne škole Osijek te Ekonomsko – birotehničke škole Split, koji su zauzeli drugu odnosno treću poziciju. U teškim uvjetima po kišom natopljenom terenu u Poreču srebrene su pak bile djevojke iz Srednje škole Sesvete, a brončane krosašice Srednje škole Marka Marulića iz Slatine. No, kvaka je u činjenici da se pobjedničke ekipe i profesionalno bave atletikom dugi niz godina.

– Bavim se atletikom devet godina, a član sam Atletskog kluba Križevci. Imao sam ozljedu zgloba, pa sam malo posustao u završnici, ali dobro je završilo na kraju, rekao nam je Ognjen Mergon koji je drugi stigao u cilj, ali zbrojem rezultata osvojio prvo ekipno mjesto. Planira se svakako nastaviti baviti atletikom, a najdraža mu je disciplina 1500 metara.

Da bi došli do završnog natjecanja, krosaši su morali otrčati po jednu utrku na regionalnoj i poluzavršnoj razini. Paula Konopka, kapetanica pobjedničke ekipe iz Slavonskog Broda, osim u školi, atletikom se bavi i u klubu, a članica je Atletskog kluba Marsonia. Veseli se odlasku u Izrael iduće godine jer će joj to biti nagrada za trud koji je iskazala u devet godina, koliko se bavi trkačkim disciplinama.

Inače svaka od finalnih ekipa imala je po četiri člana. Bodovanje se vršilo na način da se zbrajalo vrijeme tri najbolja rezultata u svakom timu.

Sve ekipe koje se natječu na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava možete pogledati na ovoj poveznici, a program natjecanja možete pronaći u vremenskoj tablici koja se nalazi ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap