Pretraga

Four River Film Festival je završio, a Grand Prix odlazi u Belgiju

A- A+

Nakon tristo prijavljenih filmova, Karlovčani i njihovi gosti odgledali su najboljih 67, a titulu pobjednika odnijela je ekipa iz Belgije. Kratki igrani film ‘Elton i Elza’ belgijskog ‘Making Movies Jekino’ osvojio je Grand Prix, odlučio je žiri sačinjen od filmskih djelatnika Davida Whitta (SAD), Aleksandre Szymanske (Poljska) i Dane Budisavljević (Hrvatska). Osim Belgijanaca, najviše je slavila samostalna autorica upečatljivog dokumentarca iz Libanona. Jude Chebbab dobila je nagradu publike, ali i žirija. 


Izdvojeni članak
foto: Filip Trezner

Filmsku reviju mladeži nije omeo ni nestanak struje

Nakon otprilike pet tisuća posjetitelja, tristotinjak prijavljenih filmova, stotine gostiju iz svijeta, raznih rock koncerata, radionica, debata i izleta došao je kraj i ovogodišnjem Four River Film Festivalu i Filmskoj reviji mladih. 

Festival i iduće godine u isto vrijeme

Koordinatorica Marija Ratković Vidaković već je na zatvaranju najavila sljedeće festivale od 11. do 14. rujna sljedeće godine, što govori da je za ovu manifestaciju zaista potrebna godina dana pripreme. Mladi organizatori ovog filmskog festivala u gradu bez kina, zaista zaslužuju sve pohvale, budući da su dali sve od sebe kako bi sve prošlo prema planovima.

Izdvojeni članak

Karlovački apsolvent režije odigrao zapaženu ulogu na par svjetskih festivala

Grand Prix u Belgiju, a nagrada publike u Libanon

Glavnu nagradu odnio je tim iz Belgije za kratki igrani film ‘Elton i Elza’, a odluku o pobjedniku donio je žiri sastavljen od eminentnih filmskih djelatnika iz SAD-a, Poljske, Njemačke i Hrvatske.

Glasove publike, ali i žirija osvojila je samostalana autorica iz Libanona, za svoj dokumentarac ‘Behind the Tents’. Nagradu za najbolji dokumentarac osvojili su upravo domaćini sa filmom ‘Say K for Kino, say K for Karlovac’. 

Izdvojeni članak

Biti maturant i uspješan filmaš? Moguće, ako ste Marko Mikšić

Specijalnu nagradu za promicanje nenasilja dobio je film ekipe iz Bjelovara, učenika Doma srednjih škola Bjelovar, ‘Miro, ti to možeš!’ O ovoj je nagradi odlučivao žiri mladih sačinjen od Karlovčanke Katarine Jelinčić, Zagrepčanina Filipa Mayera i prošlogodišnje pobjednice festivala Sare Bjerre Pedersen iz Danske.

Mali Karlovac u filmskom svijetu Grad s velikim G – ali bez kina

Sve u svemu, filmska čarolija koju su u Karlovac donijeli mladi i nadareni filmaši činila se da traje prekratko. Sljedeće godine očekuje se još više pristiglih filmova, a Karlovčani se nadaju da će tada, umjesto na četiri lokacije, filmove prikazivati u pravom kinu. Godinama je već nedostatak istog Karlovčanima ljuta rana, a ostaje se samo nadati da će netko od odgovornih konačno izvaditi glavu iz pijeska kad se radi o temi kina u gradu na četiri rijeke. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap