Pretraga

[FRESH VIDEO] Dubioza kolektiv objavila sjajan novi spot za svoj zarazni hit

A- A+

Jedan od u posljednje vrijeme najutjecajnijih bendova na prostorima Zapadnog Balkana Dubioza kolektiv, objavila je novi spot za singl ‘Free mp3 (The Pirate Bay Song)’ u kojem ponovno iskazuju stav oprečan mnogim umjetnicima diljem svijeta. Naime, oni se u svojoj pjesmi suprostavljaju restrikcijama glede ‘skidanja’ dobara na internetu, a svojim primjerom suprotno su pokazali, još prije pet i pol godina kada su na službenim stranicama dopustili bespatan download njihovog albuma ‘5 do 12’ i prije nego je izašao u fizičkom obliku.

Click it, save it, seed it, share it, link it, stream it, we don’t pay

Click it, save it, seed it, share it, link it, stream it, Pirate Bay.

Ovo su samo dva stiha iz pjesme  ‘Free mp3 (The Pirate Bay Song)’ za koju je Dubioza kolektiv prije par sati izbacila spot. Inače singl je skinut s novog EP-a Happy Machine, na kojem se bosanskohercegovački sastav ponovno vratio tekstovima na engleskom jeziku.

Izdvojeni članak

Dubioza kolektiv do daljnjeg neće nastupati za novac

Pjesma je posvećena osnivačima sitea The Pirate Bay, koji su više puta uhićivani te bili na tjeralicama zbog ‘digitalnih zločina’.

Vjerujemo da vam je spomenuti servis vrlo dobro poznat, a u tekstu pjesme na više se razina propitkuju autorska prava u digitalnom dobu, privatnost na internetu i slobodu informacija.

– Divimo se entuzijastima poput Wikileaksa, The Pirate Baya, ljudima poput Edwarda Snowdena, koji se bore protiv vlada i velikih korporacija, ali ne za osobni profit, nego zato što vjeruju u neke ideje, čak i pod cijenu osobne slobode. Uvijek je inspirirajuće gledati ljude koji pronalaze način da nadmudre sustav, izjavili su članovi Dubioza kolektiva za radiosarajevo.ba.

Novi Dubiozin album koji će se zvati Happy Machine poput aktualnog EP-a, službeno izlazi 5. veljače 2016., a kako su najavili članovi benda ponovno će se moći besplatno skinuti na njihovim stranicama, ali dakako i na The Pirate Bayu.

Poslušajte ovu pjesmu čija je filozofija ‘muzika je svačija i možeš ju besplatno preuzeti’ te pogledajte vrlo interesantni spot koji je uradila produkcijska kuća Fabrika iz Sarajeva (između ostaloga kreirali špicu za emisiju ‘Nedjeljom u 2’ nap. a.)

[FRESH VIDEO] Dubioza kolektiv objavila sjajan novi spot za svoj zarazni hit
Share via
Copy link
Powered by Social Snap