Pretraga

Game of Thrones dobiva nastavak? Mediji pišu da se sprema nova serija fokusirana na – Jona Snowa

A- A+

Dok vjerni fanovi iščekuju spinoff House of the Dragon, Game of Thrones priča mogla bi se, kroz iduće godine, na ekranima HBO-a – nastaviti. Kako pišu strani mediji, u ranoj fazi razvoja je nastavak GoT-a koji bi se fokusirao na priču Jona Snowa nakon što je – spoiler alert – protjeran sjevera iza nekadašnjeg Zida jer je ubio kraljicu Daenerys Targaryen.

jon snow

Jon Snow u traileru za 7., pretposljednju sezonu Game of Thronesa
Foto: Youtube screenshot; GameofThrones

Planovi za nastavak Game of Thrones serije u obliku spinoffa fokusiranog na Jona Snowa (Kit Harrington) još uvijek je u ranoj fazi razvoja, no HBO je definitivno krenuo u neki stupanj realizacije planova za koje nitko nije znao, prenosi The Hollywood Reporter.

Izdvojeni članak
matt smith house of the dragon

Ovo smo svi čekali: Izašao dulji trailer za House of the Dragon, pojavljuju se i zmajevi

Završio je protjeran kao nitkov

Kit Harrington ikonično je utjelovio lik Jona Snowa u ukupno osam sezona Game of Thronesa. U posljednjoj sezoni (SPOILER ALERT!), Snow saznaje da nije nikad priznati sin Neda Starka, već njegov – nećak. Roditelji su mu Lyanna Stark i Rhaegar Targaryen, a pravo ime Aegon Targaryen. On je jedini pravi prijestolonasljednik po običajnom pravu.

Ta činjenica u zadnjoj sezoni stvori trzavice između njega i njegove tete-ljubavnice i zaklete kraljice Daenerys Targaryen. Nakon napada na King’s Landing u kojemu, doslovno, nedužni civili okončaju živi spaljeni, Jon Snow ubija svoju kraljicu Daenerys. Na prijestolje dolazi Bran Stark, Sansa Stark preuzima Sjever i postaje njegova kraljica, a Jon Snow je zbog ubojstva kraljice protjeran iza nekadašnjeg Zida, u Noćnu stražu – gdje je i počeo.


PANDORINA KUTIJA?

No, izgleda da bi njegova priča, gorka i nesretna, ipak mogla dobiti neki epilog. Ovaj potez HBO-a pokazuje drugačiji pristup prema George R.R. Martinu i njegovoj izvornoj ideji da zadnja sezona serije kaže posljednje što se ime reći o likovima. Još više i zanimljivije od toga, podcrtava The Hollywood Reporter, ako HBO s ovim krene u produkciju, to otvara prostor za epiloge priča drugih živućih likova, poput Sanse Stark, Arye Stark i Brienne od Tartha. Nitko, zapravo, ne može garantirati da u budućnosti nekome u HBO-u neće pasti na pamet pokazati Aryina putovanja ili vladavinu prve kraljice Sjevera.


Fanovi već iščekuju jedan spinoff

Prije nešto više od mjesec dana izašao je dulji trailer za HBO seriju House of the Dragon koja prati dinastiju Targaryen prije ‘sloma’ željeznog prijestolja i smrti Daenerys Targaryen. Sto godina nakon osvajanja i ujedinjenja kraljevstava u Westerosu dinastija je Targaryen proživjela jednu od najvećih krizi. Jedan od njihovih kraljeva, Viserys, odlučio je svoju kćer Rhaenyru imenovati za zakonitu prijestolonasljednicu. To se nije promijenilo ni nakon što je dobio sina pa su se među Targaryenima počeli kovati planovi za preuzimanje prijestolja prije nego Rhaenyra ikad uspije na njega sjesti.

U novom traileru osim zmajeva vidimo i ujedinjene kuće – Velaryon i Baratheon – koji se kunu u lojalnost Princezi Rhaenyri, kćeri kralja Viserysa, kao pravičnoj nasljednici željeznog prijestolja. Taj je događaj, zapravo, i okidač radnje u nadolazećoj seriji, što se vidi iz jedne kasnije scene u traileru gdje Rhaenys, ‘kraljica koja to nikada neće biti’, objašnjava da će ljudi prije zapaliti kraljevstvo nego vidjeti ženu na prijestolju. Cijeli trailer za House of the Dragon, koji dolazi 21. kolovoza na HBO Max, pogledajte na ovoj poveznici.

jon snow
Share via
Copy link
Powered by Social Snap