Pretraga

Gasi se najveći festival u regiji

A- A+

Veliki regionalni festival u Novom Sadu Exit, u koji se već godinama ljeti slijevala masa ljudi na glazbene koncerte, možda je došao do svojeg kraja. Srpsko Ministarstvo kulture i informiranja objavilo je kako više nije spremno financirati ovaj popularni događaj.

Odluku da više neće financirati veliki glazbeni festival Exit u Novom
Sadu, objavilo je srpsko Ministarstvo kulture i informiranja.
Organizatori ovog vrlo popularnog i posjećenog festivala ostali su
 iznenađeni odlukom, a istu smatraju pogubnom za festival. Postoji
velika vjerojatno da to znači kraj događaja koji je godinama ugošćivao
svjetska glazbena imena i turiste iz svih dijelova Europe i svijeta.


Izdvojeni članak

Hermetika: Festival po mjeri posjetitelja

– Pogubna je, naravno. Ali, mnogo je pogubnije što se tako ozbiljne odluke donose na prečac i bez ikakvog znanja o onome o čemu se odlučuje. Mi smo u uništenoj Srbiji napravili nešto o čemu svijetu govori već godinama. Doveli smo više turista nego što je bilo tko mogao sanjati. Promijenili smo grozni imidž koji je ova zemlja imala. I sad nas nitko nije nazvao ni da popričamo. Da nas recimo pita-ako vam ukinemo pomoć, kako ćete, požalio se Bojan Bošković, donedavno glavni menadžer festivala.

Na to je mjesto podnio ostavku, nakon što se ostali vlasnici brenda nisu složili da festival uzme godinu dana pauze kako bi se redizajnirao i prilagodio vremenu.

U Ministarstvu kulture potvrdili su da će neki projekti morati biti skinuti s ‘državnih pleća’, poput glazbenog festivala ‘Exit’. Konačnu odluku će ipak donijeti komisija koja odlučuje o tome koji će se projekti financirati u narednoj godini.

Gasi se najveći festival u regiji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap