Pretraga

Gdje proslaviti Novu? Ovi gradovi imaju dočeke na otvorenom, no negdje treba COVID potvrda

A- A+

Mnogi još nemaju isplaniran doček Nove godine ili jednostavno vole biti spontani. Za takve osobe donosimo popis po gradovima koji imaju dočeke na otvorenom, tko sve nastupa te gdje će vam sve trebati COVID potvrda.

Foto: Pixabay

Kako stvari sada stoje, izgleda da pandemija koronavirusa i pojava novog soja omikrona ipak neće zaustaviti proslave za Novu godinu. Donosimo popis po gradovima koji imaju dočeke na otvorenom, kao i tko će sve nastupiti, ali i gdje će vas tražiti COVID potvrdu.

ZAGREB

Ovogodišnji doček Nove godine na Trgu bana Josipa Jelačića trajat će do dva sata ujutro, a nastupit će Zagrebačka filharmonija koja će svirati pjesme grupe Queen, zatim pjevač Filip Rudan te na kraju Psihomodo pop. Na doček će se moći samo uz COVID potvrde.

– Zbog epidemioloških mjera bit će ograda na frontalnom dijelu i pred binom, i to dvostruka s prostorom između onih koji su unutar i izvan ograde, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

RIJEKA

Tradicionalni koncert za doček Nove godine na riječkom Korzu ove se godine neće održati. No, kako prenosi riportal, doček će se organizirati na nekoliko različitih lokacija. Tako će se na Adventiranju kod kazališta održat će se prvi riječki doček u podne uz ikonu hrvatske estrade – Vesnu Pisarović, a na na Trgu 111. brigade nastupit će gost iznenađenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by visit Rijeka (@visitrijeka)

SPLIT

Ni u Splitu neće biti onog klasičnog velikog dočeka na Rivi, piše Večernji list. Umjesto toga, građani će doček imati na Zvončacu uz koncert Thrill Banda od 20 sati, a od 22 sata nastupa TBF do dva sata ujutro. Uz to, građanima će na raspolaganju biti i četiri ugostiteljske zone u sklopu Adventa.

Ulaz na koncerte će biti moguć jedino uz COVID potvrdu, a moći će se i testirati na ulazu. Napominjemo kako se za koncert TBF-a kupuju ulaznice, a kako prenosi Večernji list, ulaznice se prodaju po cijeni od 90 kuna.

OSIJEK

U Osijeku će doček biti na Trgu Ante Starčevića i to bez COVID potvrda, a nastupit će Ivan Zak, navodi portal osijekexpress. No, kako je sve moguće, pa je moguće i da će se promijeniti odluka u zadnji tren te da će ipak trebati COVID potvrde, no o tome za sada nema vijesti.

Izdvojeni članak

Bliži se još jedan doček Nove, kakvi su studentski planovi? ‘Volim spontane dogovore jer zapravo tada sve najbolje ispadne’

KARLOVAC

Organizirat će se doček uz gastro ponudu, a ispred Glazbenog paviljona nastupit će nastupit će Gospodari Tambura, zatim domaći bend Black&White, a atmosferu i ulazak u novu 2022. obilježit će i novogodišnji vatromet, piše Večernji list.

DUBROVNIK

Dubrovnik će u Novu godinu na Stradunu ući uz Silente i Vatru. Za doček Nove godine na Stradunu u Dubrovniku bit će potrebne COVID potvrde, prenosi muzika.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vatra (@vatra_official)

OPATIJA

Grad Opatija organizirat će doček na nekoliko gradskih lokacija, piše riportal. Navečer vas očekuje nastup benda Groovers od 22 sata na velikoj Ljetnoj pozornici. Na Mrkatu, odnosno trgu ispred tržnice nastupat će Šajeta, Trio Rio, David Danijel, Duško Jeličić i Bonaca te drugi, dok će ispred umjetničkog paviljona ‘Juraj Šporer’ biti DJ i neki bendovi.

FUŽINE

Tradicionalni ispraćaj Stare godine u podne u Fužinama ove će godine, zbog epidemioloških mjera, biti organiziran na tri mjesta, na igralištu u Fužinama, uz jezero Bajer te u središtu Fužina. Organizatori su najavili zabavni program i koncerte te u podne vatromet i baklje s brane jezera Bajera, navodi riportal.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap