Pretraga

Genijalan izum iz Njemačke: Olovka koja ispravlja vaše pogreške pri pisanju

A- A+

Zamislite da imate olovku koja bi vas svaki puta obavijestila da ste krivo napisali neku riječ, napravili gramatičku pogrešku ili pak nečitko napisali neku riječ. Upravo to može ‘Lernstift’ olovka koja će na vašem materinjem jeziku zavibrirati svaki puta kad pogriješite i tako vam dati do znanja da nešto niste dobro napravili. Ova pametna odluka će kroz koji mjesec biti na tržištu, a navodno bi joj cijena trebala biti oko 200 eura.

Njemački inovativni dvojac izumio je nedavno takozvanu pametnu olovku ‘Lernstift’ koja se brine da pišete čitljivo, ali i pravopisno točno. Prilikom pisanja rečenica s ‘Lernstift’ olovkom ona zavibrira u trenutku kad je neka riječ krivo napisana ili je pak cijela rečenica pogrešna.

Izdvojeni članak

Smjernice za pisanje motivacijskog pisma

Dvije najvažnije i osnovne funkcije ove pametne olovke jesu da se sama brine kako bi njezin korisnik pisao čitljivo, te da bi sve što je napisano bilo i ispravno. Ukoliko nešto što napišete bude pogrešno, ova olovka zavibrira i daje vam do znanja da ste u protekloj riječi ili slovu napravili pogrešku. Ukoliko ste pogrešno napisali riječ ili su slova nečitka – zavibrirat će jednom, a ukoliko je ta ista riječ pravopisno neispravna ‘Lernstift’ će zavibrirati dva puta. 

Neobičan detalj se sastoji u tome i da nije potrebno doslovno pisati na papiru kako bi olovka prepoznala pogreške. Obzirom da se sam senzor, kao i cijelo sučelje nalazi unutar same olovke, ona sama prepoznaje pogreške. To znači da nije nužno pisati na papiru kako bi ‘Lernstift’ uočila pogrešku, već je dovoljno u zraku činiti pokrete kao da pišete i ona će sama prepoznati da je negdje učinjena pogreška. 

Olovka bi na tržište trebala biti plasirana ovo ljeto, trenutno traju prednarudžbe, a cijena će joj se kretati oko 150 do 200 eura.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap