Pretraga

Glazba koja će vas nasmijati i na najgori dan: musical comedy u najboljem izdanju

A- A+

Glazba je bitan dio svakoga od nas i teško je zamisliti samo i jedan dan bez glazbe. Dan bez slušalica u tramvaju, bez dramatične pjesme u teško sceni u filmu, bez lošeg ljetnog hita kojem se rugamo.. Nemoguće za zamisliti. Glazba je uvijek tu, bilo da se u klubu derete neku cajku ili plačete u udobnosti vlastitog kreveta uz pretužnu pjesmu.

Foto: Pexels

Glazba može dočarati svaku emociju – tugu, bijes, sreću, ljutnju, euforiju, zaljubljenost, ljubav, razočaranje… ali i smijeh. Nekada smijeh izazivaju kod nas pjesme kojima to vjerojatno nije namjera, ali postoje i glazbenici koji se bave isključivo smiješnim pjesmama.

Izdvojeni članak

Talentirani ljudi uzimaju već dobro poznate stvari i pretvaraju ih u još bolje: Cover glazbenici koje ne želite propustiti!

Vjerojatno ste nekada čuli neku od njihovih pjesmi, ili naletjeli na istu na YouTube-u, no vrlo su male šanse da ste se baš zadubili u njihovu diskografiju. Ili možda i jeste pa već u glavi imate 7 mogućih prijedloga, a mi ih donosimo manje od toga i već ste razočarani…

U svakom slučaju, evo četiri najzvučnijih imena kada je riječ o ‘musical comedy’. Ili možda samo nama najpoznatijih…

The Lonely Island

Iako je prošlo već nekoliko godina otkako su ovi momci snimili svoje najveće hitove, i dalje su ostavili svoj trag u ovom dijelu glazbene industrije, pa možda i najveći u posljednjih nekoliko godina.

Radi se o triju koji je počeo sa snimanjem videa još kada je sam YouTube bio na počecima, ubrzo su dospjeli do kultnog SNL-a, a onda kreće produkcija skupih pjesama s jednako skupim video spotovima, koje pjevaju o bitnim stvarima – o tome kako su upravo na brodu, kako su se upravo seksali ili kako bijesno bacaju stvari na pod.

Teško ih je opisati u nekoliko rečenica, ali vjerujemo da ćete nakon što poslušate (i pogledate) samo jedan od njihovih videa, ubrzo nastaviti klikati i slušati sljedeću pjesmu, sve dok ne shvatite da ste prošli cijelu njihovu diskografiju… Uživajte!

Epic Rap Battles of History

Još jedna stvar koja je početkom 2010-ih bila na vrhuncu popularnosti, a riječ je naravno o kanalu Epic Rap Battles of History. Ako ne znate o čemu je riječ (sram vas bilo!), probat ćemo ukratko sažeti cijeli kanal: dvije povijesne ličnosti se sukobljavaju u rap bitci gdje jedna drugu spuštaju, na osnovi povijesnih činjenica.

Radi se o jednoj od onih stvari koje jednostavno niste ni znali da vam trebaju u životu, a tako vam jako trebaju…. Nažalost, kanal nije pretjerano aktivan u posljednje vrijeme, no zato i postoji opcija ‘repeat’, zar ne?

Među poznatije battles svakako spadaju Hitler vs. Darth Vader, Adam protiv Eve, i zato što nam je on ipak bitan, Nikola Tesla vs. Thomas Edison. Postoji mali milijun takvih bitki, pa su šanse da ćete naići na svoju omiljenu povijesnu osobu vrlo visoke.

Lewberger

Ako pratite popularne Try Guys na YouTube-u, onda su velike šanse da ste čuli za ovaj bend. Naime, Keith (jedan od četvorice youtubera s kanala) je u bendu s dva prijatelja van Try Guys-a, s kojima snima pjesme slične onima poput The Lonely Islanda.

Tek su nedavno počeli sa snimanjem pjesmi pa imaju tek jedan album, no prije koronavirusa su već bili na turneji po SAD-u gdje su naravno oduševili publiku. Zasad se nisu pojavili nigdje nama blizu, no možda se i to promijeni jednom kada se situacija smiri.

Ono što njihovu glazbu čini drugačijom jest to što je kod njih naglasak na zaista samoj glazbi. Naravno, urnebesan tekst je tu da nas podsjeti što zaista slušamo, no kada bi slušali glazbu ne razmišljajući o tekstu, radi se o zaista prekrasnim pjesmama. I onda čujete tekst….

The Kransky Sisters

Sigurno ste primijetili da muški izvođači prevladavaju na ovoj listi, no nisu jedini. Ovaj trio dolazi s Novog Zelanda i možete biti sigurno u jedno – uvijek ćete ih prepoznati čim ih vidite. Uvijek odjevene u istome, postale su jedna od onih stvari koje se vežu uz Novi Zeland.

Svojih pet minuta slave su doživjele početkom 2000-ih, no i dalje ima videe na YouTube-u koji broje stotine tisuća pregleda. I kada ih poslušate i pogledate, bit će vam jasno zašto je to slučaj.

Tri vrlo simpatične ‘sestre’ imaju cijelu razrađenu priču oko samog benda, pa iako su ustvari ‘samo’ cover bend, dovoljno su zanimljive da ćete možda čak i radije poslušati njihovu izvedbu npr. kultne pjesme Stayin’ Alive, nego sam original.

https://www.youtube.com/watch?v=hnnciM_r41s

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap