Pretraga

Glazbeni dragulji koji mogu perfektno otpjevati baš svaku pjesmu

A- A+

Hrvatska glazbena scena obiluje zvjezdicama koje se naslikavaju pred mikrofonima, ali nemaju bogzna kakav talent za upotrebu istoga. Dok se većina podsmjehuje slušajući pjesme Lidije Bačić, Josipa Katalenića i drugih pjevača tog kalibra, možemo se pohvaliti i s nekoliko izvanrednih lokala koji vrhunski otpjevaju apsolutno svaku pjesmu. Pogledajte tko je to na našoj glazbenoj sceni vrijedan divljenja.

www.6yka.com

Među brojnim glazbenicima koji uživaju u slavi nezaluženo, postoji i nekoliko pravih dragulja na hrvatskoj glazbenoj sceni. Dok klubove pune Jelena Rozga, Magazin i slični izvođači, pravi umjetnici se kriju u drugim pjevačima za kojima ne vrišti mlađa populacija, ali su svejedno svjesni kako su tvorci kvalitetne glazbe. Evo kome polazi za rukom otpjevti svaku pjesmu bez većeg truda da ona zvuči savršeno.

Josipa Lisac

Osim što privlači pažnju svojom jedinstvenošću i ekscentričnom scenskom pojavom, Josipa Lisac je jedan od najboljih vokala u Hrvatskoj, ali i šire. Voli miješati različite glazbene žanrove te se smatra najvećim predstavnikom hrvatske glazbene umjetnosti. Malo tko može otpjevati njene pjesme da ta izvedba bude na približnoj razini kako to odradi Josipa. Jednom je prilikom izjavila da njene pjesme nisu teške, nego da ih ona takvima učini.

Natali Dizdar

Od 2004. godine postali smo bogatiji za još jedan izrazito kvalitetan ženski vokal – Natali Dizdar. Iako još uvijek spada među mlađe pjevačice, ova Zadranka posjeduje talent koji nedostaje skoro polovici pjevača koji su našli mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2003. godine završila je na trećem mjestu reality showa Story Super Nova, nakon čega su joj se otvorila sva vrata. Trenutno iza sebe ima brojne nominacije za Porina, kao i nekoliko osvojenih spomenutih nagrada, među kojima je prvi za najbolji singl iz 2004. godine za pjesmu ‘Ne daj’.

Massimo Savić

Osvojenih pet Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu sasvim je jasan pokazatelj kako je Massimo Savić jedan od najboljih i najkvalitetnijih hrvatskih pjevača. Rođeni Istrijan aktivno se bavi glazbom još od 1983. godine, a nakon petogodišnje stanke izdaje album ‘Massimo’ te njegova glazbena karijera ponovno kreće uzlaznom putanjom.

Ivana Kindl

Dok je grupa Boa uživala u najvećoj slavi kao jedan od najboljih art-rock sastav na ovim prostorima, Ivana Kindl je bila tek djevojčica koja nije mogla ni sanjati o pjevačkoj karijeri. Nakon što je prošao dugi niz godina i Ivana postala vlasnica Porina, u jednoj emisiji je otpjevala Boain hit ‘Milion’ zbog čega je zapela za oko popularnom sastavu.  Upravo zbog utiska koji je Ivana ostavila na zagrebačku grupu, odlučili su s njom snimiti duet ‘Uspomena sna.’

Ervin Baučić

Operni pjevač Ervin Baučić dio je naše glazbene scene već 15 godina, ali je svoju popularnost stekao tek nastupajući u HRT-ovoj emisiji ‘Zvijezde pjevaju’. Iako je član ansam­bla kazališta Komedija, te jedan od najboljih tenora i baritona u Hrvatskoj, Ervin je zapravo zaljubljenik u rock. Zahvaljujući nastupima, pa i pobjedi u petoj sezoni spomenute emisije, ovaj operni pjevač pokazao je javnosti kako može otpjevati svaku pjesmu bez imalo problema.

Copy link
Powered by Social Snap