Pretraga

Glazbenici koji se kriju iza maski: Pjevušite im hitove, ali ne znate kako izgledaju

A- A+

Među brojnim svjetskim glazbenicima nalazi se i nekoliko onih koji odluče svoja prva lica skriti od javnosti. Članovi nekolicine bendova postali su planetarno popularni, no svejedno su se se pokrivali slojevima šminke ili pak maskama. Otkrijte koji su to glazbenici krili svoja lica kao zmija noge, no nakon nekog vremena ipak odlučili odbaciti maske.

youmix.co.uk

Iako današnju glazbenu scenu čini hrpa netalentiranih pjevačica ljepuškastog lica, ponekad nije vanjština zaslužna za nečiju popularnost. Nekolicina pjevača svoju je karijeru izgradila noseći slojeve šminke ili maske, stoga su fanovi pjevušili njihove hitove ne znajući kako izgledaju.

Izdvojeni članak

Hitovi koje slušate iako ne znate o čemu izvođači pjevaju

KISS

Planetarno popularna rock grupa KISS postala je prepoznatljiva po svojoj crno-bijeloj šminki i kožnim kostimima. Dugo vremena skupina se na nastupima skirvala iza svojih ‘maski’, što je bila zamisao Genea Simmonsa koji je davne 1973. godine ničim izazvan stao ispred ogledala i krenuo crtati svoj lik. Danas je naravno svima poznato kako izgledaju Peter Criss, Paul Stanley, Ace Frehley i Gene Simmons, no članovi KISS-a dugo su vremena ustrajali u tom vidu anonimnosti.

Slipknot

Jedan od najpopularnijih metal bendova je Slipknot koji je svima poznat po pomalo zastrašujućim maskama i uniformama. Američki sastav gostovao je i u Zagrebu, a od osnutka 1995. godine niste ih mogli vidjeti na nastupima bez maski koje je prvi uveo bubnjar Shawn uz obrazloženje da su tako postali intimniji sa svojom glazbom.

Deadmau5

Kanadski DJ Joel Zimmerman na crvenom se tepihu pojavljuje sa svojom zaručnicom tattoo majstoricom Kat Von D, no u početku skoro nitko nije znao kako doista izgleda Deadmau5. – Nosio sam masku na svojem prvom javnom nastupu i svi su me gledali i pitali se što to radim, izjavio je jednom prilikom za medije uspješni DJ.

Daft Punk

Trenutno jednu od najpoznatijih pjesama ‘Get Lucky’, uz Pharella Williamsa, izvodi dvojac Daft Punk kojima rijetko tko zna lice. Naime, Guy Manuel de Homem-Christo i Thomas Bangalter se nerado pojavljuju u javnosti bez robotske vanjštine, a njihova posljednja nemaskirana fotografija datira iz 1995. godine.

Lordi

Prije sedam godina na Eurosongu je pobjedio finski hard rock heavy metal bend Lordi s pjesmom ‘Hard Rock Hallelujah’. Zastrašujuća pojava mladog sastava glavni je razlog zbog kojeg se dio javnosti zgražao na pobjednike. Naime, Lordi njeguju izgled čudovišta, kakvi su nastupali i na natjecanju za najbolju pjesmu Europe te se rijetko u javnosti pojavljuju bez maski. Zanimljiv je podatak da ostalim članovima za navlačenje kostima treba svega 20-ak minuta, dok se oko konačnog izgleda Mr. Lordija utroši dva do tri sata.

Copy link
Powered by Social Snap