Pretraga

Gledali ste video na TikToku, slučajno ‘refreshali’ pa vam je pobjegao? Evo kako ga pronaći

A- A+

Situacija u kojima gledamo neki zanimljivi video na TikToku, slučajno refreshamo stranicu ili minimiziramo aplikaciju pa nam on pobjegne i više ga ne možemo pronaći, dobro je poznata svakom korisniku. No, postoji jednostavna značajka koja pomaže u pronalasku tog videa.

Foto: Pixabay

TikTok jedna je od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu – u preko 150 zemalja svijeta broji više od milijardu korisnika, a popularnost joj nimalo ne opada. Upravo suprotno, prema procjenama, do kraja ove godine mogla bi dosegnuti 1,8 milijardi korisnika. Bazirana je isključivo na video sadržaju kraćeg formata, a na njoj je moguće pronaći razni sadržaj – od šaljivih video memeova, preko viralnih trendova pa sve do edukativnog sadržaja. Algoritam funkcionira tako da vam ih nudi temeljem vaših prijašnjih interesa pa ne iznenađuje da je jako malo potrebno da biste se ‘nakačili’ na TikTok.

Izdvojeni članak
instagram

Instagram sve više postaje kao TikTok: Stiže nova velika promjena

No, jedna situacija živcira gotovo svakog korisnika – krenete gledati neki prezanimljivi video, slučajno refreshate stranicu ili na sekundu izađete iz aplikacije i taj video nestane. Ako niste zapamtili ime kreatora, gotovo je sto posto sigurno da ga više nećete pronaći samo scrollajući kroz ‘For you page’.

Srećom, u sklopu aplikacije postoji značajka kroz koju taj video vrlo jednostavno možete pronaći, kao i sve ostale videe koje ste gledali, čak i da vam se reproducirao na dvije sekunde.

Korak 1

Najprije odite na svoj profil i u gornjem desnom kutu kliknite ikonu tri paralelne linije.

Screenshot: Srednja.hr

Korak 2

Nakon toga otvaraju vam se dvije opcije, od kojih je potrebno odabrati ‘Settings and privacy’ (postavke i privatnost).

Screenshot: Srednja.hr

Korak 3

U novom prozoru otvorit će vam se niz opcija. Odaberite opciju ‘watch history’ i to je to – prikazat će vam se svi videi koje ste pogledali u posljednje vrijeme, čak i oni koje niste odgledali do kraja nego su vam se reproducirali na svega par sekundi.

Screenshot: srednja.hr

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap