Pretraga

Glumci koji su odlični u svim žanrovima

A- A+

Svaki glumac u svojoj karijeri želi dokazati kako, uz romantične komedije, može izaći na kraj sa zahtjevnijim ulogama u psihološkim dramama ili trilerima. Dok postoje glumci koji su dobri samo u jednom filmskom žanru te se drže toga što im najbolje ide od ruke, postoje i oni koji jednako dobro balansiraju između svih žanrova.

Brad Pitt, Bradley Cooper i Jim Carrey imaju jednu stvar zajedničku, a to je da su glumci kojima jednako dobro polazi za rukom glumiti u komediji kao i u psihološkoj drami ili trileru. No nisu oni jedini koji se mogu time pohvaliti pa u nastavku pogledajte neke od najtalentiranijih glumaca koji imaju zadivljujuće glumačke sposobnosti i nevjerojatnu moć transformacije iz neozbiljnog u ozbiljnog lika.

Bradley Cooper

Iako su ga većina pamti po ulozi u urnebesnoj komediji ‘Hangover’, Bradley Cooper je jednako dobar i u trilerima. Eddie Morra je uloga u filmu ‘Limitless’ kojom je dokazao kako ga treba doživljavati kao ozbiljnog glumca. Iako iza sebe ima ulogu u jednom od najgorih filmova ikada snimljenih, ‘All About Steve’, ubrzo je dokazao svoj talent glavnom ulogom u drami ‘The Words’.

Gerard Butler

Rijetko koji glumac može za sebe reći da je igrao velikog Leonida u filmu ‘300’, te iza toga nastavio prihvaćati uloge u romantičnim komedijama, poput ‘The Bounty Hunter’ ili ‘The Ugly Truth’. Na svu sreću Gerard Butler je taj niz prekinuo 2009. godine kada je, uz Jammiea Foxxa glumio u trileru ‘Law Abiding Citizen’. Butler je igrao Clydea Sheltona koji je odlučio uzeti pravdu u svoje ruke te se osvetiti ubojicama njegove supruge i kćeri. To je ujedno jedna od najboljih Bulterovih uloga u karijeri.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher se proslavio zahvaljujući ulozi tupavog Michaela Kelsoa u humorističnoj seriji ‘That ’70s Show’, a svojoj karijeri je nanizao pozamašan broj komedija, na primjer ‘My Boss’s Daughter’, ‘Just Married’ ili ‘Killers’. Onda je 2004. godine briljirao u trileru ‘The Butterfly Effect’ te 2006. godine uz Kevina Costnera, glumio Jakea Fishera u drami ‘The Guardian’.

Brad Pitt

Nije važno radi li se o komediji, drami, trileru li bilo koje drugom žanru, zato što će Brad Pitt u svakom filmu odraditi odličan posao. On je jedan od rijetkih glumaca koji može odglumiti apsolutno sve. Ako ne vjerujete, pogledajte neke od sljedećih filmova: ‘Troy’, ‘Ocena’s Eleven’, ‘Inglourious Basterds’ ili ‘Fight Club’. Pitt vrlo brzo mijenja naglasak za potrebe filma, a najpoznatija komedija u kojoj je glumio s Juliom Roberts je ‘The Mexican’.

Jim Carrey

Čim netko spomene ime Jim Carrey, većini su prve asocijacije njegove urnebesne komedije, počevši od ‘Dumb & Dumber’ pa sve do ‘I Love You Phillip Morris’. No Carrey jednako dobro glumi i drugim filmskim žanrovima, te ako niste, svakako morate pogledati dramu ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ i triler ‘Number 23’.

Jean Reno

U društvu talentiranih glumaca koji se odlično snalaze u raznim filmskim žanrovima, našao se i francuz Jean Reno. Kao što odlično pliva u komedijskim vodama (kuhar Lagarde u filmu ‘The Chef’ iz 2012. godine), Reno iza sebe ima pozamašan broj ozbiljnih uloga. Tako se našao u ulozi Bezu Fachea u popularnom filmu ‘The Da Vinci Code’, snimio dva nastavka kriminalističkog trilera ‘Les rivières pourpres’ (‘Grimizne rijeke’) te u drami ‘Ronin’ gdje se našao u društvu Roberta De Nira.

Matthew McCounaghey

Svi su šokirani novim izgledom Matthewa McCounagheyja, koji se prepolovio zbog uloge u filmu ‘The Dallas Buyers Club’. On je još jedan od glumaca koji se snalaze u komedijama, ali i ozbiljnim filmovima. Dok ga možete gledati s Kate Hudson u romantičnim komedijama ‘The Fool’s Gold’ ili ‘How to Lose a Guy in 10 Days’, McCounaghey je u svojoj karijeri prikupio i odlične ozbiljne uloge u filmovima ‘A Time To Kill’, ‘The Lincoln Lawyer’ ili ‘Killer Joe’.

Glumci koji su odlični u svim žanrovima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap