Pretraga

Glumci koji su promijenili vjeru

A- A+

Slavne osobe su poznate po tome kako mijenjaju vjeru, bilo zbog ljubavi prema pripadniku druge religije ili zbog nezadovoljstva onom kojoj pripadaju po rođenju. Glumci najčešće mijenjaju vjeru zbog uloga u filmovima koje su ih potaknule na isprobavanje druge religije.

Ljubav ili filmska uloga su glavni razlozi zašto pojedini svjetski glumci mijenjaju religiju. Neki su s kršćanstva prešli na judizam, dok je velika većina prihvatila budizam

Pogledajte popis slavnih glumaca koji su se odrekli jedne vjere zbog one koja im se činila prihvatljivijom.

novisvijet.blogspot.com

Brad Pitt i Angelina Jolie

Brad Pitt je navodno baptist, ali gaji posebne simpatije prema budizmu. Ova religija sve više privlači Zapadnjake, ali nije poznato je li Pitt prešao na nju. Angelina Jolie je pripadnik budizma i čak je prema njihovoj astrologiji birala datum vjenčanja i godišnjeg odmora pa čak i premijeru njenog filma.

Richard Gere

Gere je nakon putovanja u Nepal prešao na budizam. Od tada je vjerni zagovaratelj Dalaj Lame, koji je prema budističkom vjerovanju reinkarnacija Avalokiteśvara. Glumac je svoj prelazak jednostavno objasnio kako je svu svoju energiju pretočio u budistički aktivizam.

Ashton Kutcher

Ashton je postao sljedbenk kabale 2003. godine zbog bivše supruge Demi Moore. Nakon razvoda ostao je vjeran ovoj sekti, a navodno će se njegova sadašnja djevojka Mila Kunis odreći judizma i prijeći na kabalu.

Tom Cruise

Tko još ne zna čiji je pripadnik Tom Crouse? U posljednje vrijeme su mediji stalno pisali kako je popularni glumac zaluđen scijentologijom, zbog koje je izgubio Nicole Kidman, a nedavno i Kate Holmes.

Keanu Reeves

Nakon snimanja filma ‘Little Buddha’, Keanu Reeves je prešao na budizam nadajući se kako će mu ova religija pomoći u daljnjoj karijeri. Smatrao je kako će zbog ove promjene u životu postati ozbiljniji glumac. Karijera mu se uskor počela kretati uzlaznom putanjom, a on je to pripisao novoj vjeri.

Julia Roberts

Popularna glumica je prešla na hinduizam nakon snimanja filma ‘Eat Pray, Love’. Izjavila je za časopis Elle kako ona i njena cijela obitelj prakticiraju hinduizam i tako spadaju u četiri posto Amerikanaca ove vjeroispovijesti.

Elizabeth Taylor

Nedavno preminula glumica izjavila je kako je bila užasnuta patnjom židova tijekom rata pa je 1959. godine prešla na judaizam. Tada 27-godišnja Elizabeth uzela je hebrejsko ime Elisheba Rache.

Orlando Bloom

Zvijezda ‘Gospodara prstenova’ bio je vegetarijanac, ali je za vrijeme snimanja ove trilogije počeo jesti meso. Prešao je na budizam, iako je bio kršten.

Leonardo DiCaprio

DiCaprio je rođen kako katolik, ali nije religiozan. – Smrt me užasava. Ne znam ništa o zagrobnom životu. Nisam religiozan. Nisam ni ateist, ali nikad nisam imao religiju, objasnio je glumc američkim medijima.

Šuškalo se kako će judaizam prihvatiti kao svoju religiju dok je hodao sa židovkom Bar Rafaeli. Trenutno ga sve religijske stranice ubrajaju među budiste, jer je viđen na meditacijama u budističkom centru u Los Angelesu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap