Pretraga

Greta Thunberg ide u Ameriku: Dva tjedna putovat će brodom koji ne šteti klimi

A- A+

Mlada klimatska aktivistkinja Greta Thunberg ovih će se dana otisnuti na putovanje u Ameriku. Neće putovati zrakoplovom, već će Atlantik preploviti i to brodom s nulom stopom emisije štetnih plinova. Greta odbija putovati zrakoplovima jer izbacuju velike količine CO2, a za prekooceansku plovidbu Atlantikom trebat će joj dva tjedna. U SAD-u će, pak, sudjelovati na nizu sastanaka o klimi, ali i na klimatskim prosvjedima.

Greta Thunberg | Foto: Twitter Greta Thunberg

16-godišnja klimatska aktivistkinja Greta Thunberg sljedeći će se tjedan otisnuti na prekooceansko putovanje Atlantikom od Velike Britanije do Sjedinjenih Američkih Država. Putovat će s njemačkim jedriličarem Borisom Herrmannom na njegovoj jahti s nultom stopom emisije štetnih plinova.

Kada stigne u SAD, Greta će sudjelovati na nizu sastanaka o klimi, uključujući summit Ujedinjenih naroda i skup COP25. Osim toga, sudjelovat će i na prekooceanskim prosvjedima za klimu, javlja N1.

Izdvojeni članak

Borbi Grete Thunberg nema kraja: Sad objavljuje knjigu

Poznato je da švedska tinejdžerica ne putuje zrakoplovima jer izbacuju velike količine CO2 pa tako putuje Herrmannovom jahtom s ugrađenim solarnim pločama i podvodnim turbinama te se na taj način dobiva struja. Zanimljivo, na jahti nema zahoda.

– U svojoj je misiji spremna na nepoznato i nešto što je djelomice izvan njezine kontrole. To pokazuje koliko daleko je spremna ići da prenese svoju poruku. Kada sam je pitao, kazala mi je da se nimalo ne boji, rekao je njemački jedriličar s kojim će Greta putovati, a pridružit će im se i pomoćni skiper Pierre Casiraghi, inače sin monegaške princeze Caroline.

Greta Thunberg ide u Ameriku: Dva tjedna putovat će brodom koji ne šteti klimi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap