Pretraga

Hejteri na aparatima: Instagram uvodi stroga nova pravila, ako ih ne poštujete, brisat će vam profil

A- A+

Instagram je odlučio stati na kraj hejterima. Onima koji šalju poruke određenog tipa stići će upozorenje u obliku zabrane slanja poruka. No, ako ste to činili više puta, vaš će profil biti – izbrisan.

Foto: Unsplash; Solen Feyissa

Instagram je odlučio jako promijeniti politiku prema onima koji upotrebljavaju govor mržnje u privatnim chatovima. Naglasili su da počinju isključivati korisničke profile osoba koje kontinuirano šalju poruke čiji se sadržaj može okarakterizirati kao govor mržnje.

Oštre sankcije za hejtere

Onima koji se prvi put ogriješe o nova pravila Instagrama bit će onemogućeno slati poruke drugim korisnicima, no ako po isteku zabrane ponovno budu slali poruke takvog tipa, Instagram će isključiti njihov korisnički račun, piše The Verge.

– Isključivat ćemo i nove profile onih koji pokušavaju zaobići naše restrikcije ok oslanja poruka, a nastavit ćemo brisati profile za koje ustanovimo da su kreirani s isključivom namjerom slanja zlostavljačkih poruka, rekli su iz Instagrama.

Nova politika ove popularne društvene mreže posebno se odnosi na sprječavanje napada na ljude koji pripadaju zaštićenim skupinama. To se odnosi na ljude različitih rasa, religija, ali i na nešto “implicitnije oblike govora mržnje” kao što je sadržaj koji prikazuje tzv. blackface (bijela osoba koja se iz bilo kojih razloga maskira u crne osobe) te antisemitističke sadržaje. Iz Instagrama kažu, piše dalje The Verge, da surađuju s policijom  u situacijama gdje im je potrebna asistencija.

Izdvojeni članak

Instagram želi ukinuti opciju koju jedni redovito koriste, a drugima je vrlo iritantna

Incident s nogometašima

Ovaj update pravila glede privatnih chatova na Instagramu dolazi nakon incidenta u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tada su, podsjeća The Verge, nogometaši nakon izgubljenog meča postali metama rasnog uznemiravanja i zlostavljanja na Instagramu. Princ William, ujedno i predsjednik engleskog Društva nogometaša izdao je priopćenje prošlog mjeseca u kojem kaže da je “rasno zlostavljanje – bilo na terenu, tribinama ili na društvenim mrežama – dostojno prijezira i treba prestati odmah”.

Četiri nogometna kluba izdala su priopćenja u kojima osuđuju takav oblik zlostavljanja, a i načelnik šireg okruga Manchestera svoj je pritisak usmjerio na društvene mreže kako bi se takve pojave suzbile. Ovaj proceduralni update stoga bi mogao pomoći u borbi protiv zlostavljanja i uznemiravanja, odnosno odvratiti ljude od slanja groznih poruka. No, naglašava The Verge, ovo će funkcionirao jedino ako Instagram bude u stanju isključiti korisničke računa uznemiravatelja i zlostavljača vrlo brzo nakon što se pojave na mreži.

Hejteri na aparatima: Instagram uvodi stroga nova pravila, ako ih ne poštujete, brisat će vam profil
Share via
Copy link
Powered by Social Snap