Pretraga

Hipsteri u transu: Omiljena igrica iz ’90-ih uskoro stiže na pametne telefone

A- A+

Generacija koja je odrastala ’90-ih jako dobro pamti histeriju koja je nastala pojavom Tamagotchija na tržištu. Taj pikselizirani ljubimac zbog kojega nam nije bilo teško ustati i usred noći, osvojio je srca mnogih, a za sve takve imamo dobru vijest – Tamagotchi se vraća i to u obliku mobilne aplikacije.

foto: pixabay

Japanska tvrtka koja se bavi proizvodnjom i izdavanjem arkadnih, mobilnih video igara, te igara za konzole, Bandai Namco, objavila je kako razvija novu verziju igrice Tamagotchi i to za mobilne uređaje.

Izdvojeni članak

Okrugli rođendan Tamagotchija: Sjećate li se ljubimca zbog kojega ste se budili noću?

Originalni Tamagotchi maleni je uređaj jajastog oblika koji se mogao prikačiti na ključeve. Riječ je o virtualnom ljubimcu kojega treba hraniti i brinuti o njegovim životnim potrebama, a svijet i dječja srca osvojio je sada već davne 1996. godine.

Bandai Namco Tamagotchi je kupio još pred par godina, a za dvadesetu godišnjicu tvrtka je ponovno pustila igricu u prodaju. Ovoga puta ta igrica dolazi u modernoj verziji u obliku besplatne aplikacije My Tamagotchi Forever, a cilj joj ostaje jednak – brinuti o životu digitalnog stvorenja. Bonusi u igrici plaćat će se, a igrica će se još financirati i kroz reklame.

Ova aplikacija bit će dostupna i na Androidima i iOS uređajima, piše The Independent.