Pretraga

HNS poručio navijačima da igraju PES, a ne FIFU

Otkako je Davor Šuker postao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza počela je lavina medijskih objava u kojima se blati njegovo i me i postupci. HNS je odlučio reagirati priopćenjem u kojemu demantira sporne napise i poručuje hrvatskim navijačima da igraju PES, a ne FIFU.

Mediji su se u posljednje vrijeme okomili na novog predsjednika HNS-a Davora Šukera za kojeg navode kako je oštetio savez za milijun kuna. Kako su iz HNS-a ogorčeni novinarkom Jutarnjeg lista koja je prva napala predsjednika i krovno tijelo hrvatskog nogometa, odlučili su reagirati priopćenjem u kojemu sve demanitraju.

www.hrt.hr

U propćenju stoji kako Šukerov dres HNS ne stoji gotovo ništa jer se radi o sponzorskom ugovoru s dobavljačem, koji je poslovna tajna.

Između ostaloga, posebno je zanimljiv dio priopćenja u kojemu savez preporučuje navijačima da igraju PES, a ne FIFU.

‘Što se tiče igre „FIFA 2013.“ umjesto spomenute, u kojoj zaista nema hrvatske reprezentacije, možete igrati „Pro Evolution Soccer 2013.“, u kojem imate hrvatsku reprezentaciju. Ne želimo nikoga diskreditirati, ali svi ozbiljni „gameri“ kažu kako je PES daleko kvalitetniji od „FIFA-e 2013.“ Naime, HNS ima ugovor s tvrtkom Konami, koji je neusporedivo izdašniji od onoga kojega je ponudila konkurentska tvrtka zabavnog softwarea, koja proizvodi igru FIFA. Na kraju, ništa manje bitna je i činjenica da je ovaj ugovor potpisan prije više od dvije godine, kada Davor Šuker nije bio predsjednik HNS-a. No, vjerojatno je i za to upravo on kriv.’