Pretraga

HNS-u trećina stadiona za Srbiju, Slavoncima ni 300 ulaznica

A- A+

Prodaja ulaznica za kvalifikacijsku nogometnu utakmicu Hrvatske i Srbije otvorena je u četvrtak oko deset sati ujutro, a prije 16 sati sve ulaznice planule. No, ostala je sporna njihova raspodjela, koja je po mnogima strogo diktirana od strane HNS-a. Uopće se ne zna na kraju koliko je ulaznica pušteno u slobodnu prodaju, a u slavonskoj regiji u kojoj živi oko 900 tisuća ljudi, bilo je otvoreno samo jedno prodajno mjesto.

www.hns-cff.hr

Hrvatska je u nogometnoj groznici nešto manje od mjesec dana prije kvalifikacijskog ogleda sa Srbijom. Za ovu utakmicu stadion veličine brazilske Maracane bio bi tijesan. Stoga su se dodatno uzburkale strasti oko raspodjela ulaznica za ovu utakmicu. U slobodnoj prodaji trebalo se naći 24 tisuće karata, no brojka je na kraju navodno prepolovljena. Čak devet tisuća, dobili su članovi ‘nogometne obitelji’.

Slavoncima kao zahvala za Wales jedno prodajno mjesto u cijeloj regiji

Nakon utakmice Hrvatske i Walesa u Osijeku, u Savezu su bili puni hvale za organizacijske segment koji su priredili Slavonci. No, samo četiri mjeseca poslije Slavonija dobiva i prigodnu zahvalu za izvrsno domaćinstvo. Naime na teritoriju cijele regije koja broji oko 900 tisuća ljudi, otvoreno je samo jedno prodajno mjesto za ovu iščekivanu utakmicu, na kojem je pušteno manje od 300 ulaznica u prodaju, piše jutarnji.hr.

Iz HNS-a navode kako su 24 tisuće ulaznice puštene u prodaju, ali ta brojka je po svemu sudeći dvostruko manja. ‘Uvijek vjerni’ dobili su 4100 ulaznica, Koordinacije hrvatskih navijačkih udruga 1700. Važno je naglasiti da u ovoj raspodjeli iz prosvjeda nisu sudjelovali BBB-i, uz napomenu da će doći u vlastitom aranžmanu na utakmicu.

Izdvojeni članak

Izbjegli rusku sudbinu: HNS za navijačke ispade kažnjen sa samo 80 000 eura

Još 2500 ulaznica dobile su skupine koje organizirano autobusima dolaze na utakmicu. Nejasan je kriterij prema kojem su ove skupine zaslužile, više od ostalih dobiti vrijedne papiriće.

‘Nogometnoj obitelji’ i rodbini 13 tisuća ulaznica

Najveća buka, a bučilo sve na sve strane izazvala je odluka HNS-a da više od trećine ulaznica zadrži u vlastitim redovima, odnosno njih 13 tisuća. Na ložu maksimirskog stadiona otpada 2500, odnosno na korporativne pakete. Igrači i stručni stožer dobili su 1500 ulaznica, a brojna nogometna obitelj Hrvatskog nogometnog saveza devet tisuća. U nju se ubrajaju županijski savezi, klubovi, sportski djelatnici.

Osim velikog broja ulaznica koji je HNS dodijelio sebi i bližnjima, ostaje i pitanje, zar igrači i stručni stožer nisu nogometna obitelj? Ostaje zaključak da su igrači i stručni stožer nogometna rodbina, pa njima pripada ‘samo’ 1500 ovih jako traženih komada papira.

Bili bismo sretni da ima više ovako brojnih obitelji u Hrvatskoj, pa da ne govorimo stalno o negativnim demografskim trendovima.

Kad se već znalo da postoji dvostruko ili trostruko veći interes za ovu utakmicu od kapaciteta stadiona, mogao se primijeniti lutrijski model prodaje ulaznica, kakav je bio za posljednja europska i svjetska prvenstva. I tada bi bilo onih nepomirljivih, ali ne bi ostalo ovoliko upitnika.

Hoće li netko odgovoriti na nekolicinu pitanja koja su ostala neodgovorena nakon četvrtka ili će odgovori sami isplivati, vrlo brzo će postati jasno.

Bingo za crno tržište

Na kraju dodajmo da preprodavači ‘na crno’ nisu ostali neinformirani o interesu za ovu utakmicu. Cijene ulaznica na službenim prodajnim mjestima kretale su se do 50 do 250 kuna. No, na internetskim oglasnicima cijene se kreću između 300 i 1500 kuna. Služe se šverceri i nijansiranom trgovinom, pa tako neki nude primjerice paket od četiri ulaznice za 5000 kuna, ali ako uzimate jednu po jednu onda je cijena 1500 kuna.

Za sve one koji neće doći do ulaznica službenim ili neslužbenim putevima, HNS je sugerirao praćenje utakmica u fan zonama koje će biti postavljene u velikim hrvatskim gradovima, a jedan najvjerojatnije u blizini stadiona Maksimir.

Copy link
Powered by Social Snap