Pretraga

Horor filmovi, bundeve i crne mačke: Ako ne znate odgovore na ovih 10 pitanja, niste spremni za Noć vještica

A- A+

Horor filmovi, crnre mačke, kostimi, izdubljene bundeve…sve je to neizostavan dio provoda za Noć vještica. Ovaj običan čiji korijeni sežu do nekoliko tisuća godina u prošlost omiljen je u SAD-u, a posljednjih nekoliko godina veoma je popularan i kod nas. Nije više rijetkost 31. listopada vidjeti zastrašujući cerek osvijetljene bundeve s nečijeg prozora. Pripremili smo 10 pitanja za sve ljubitelje Noći vještica.

bundeve noć vještica halloween

Foto: David Menidrey, Unsplash

Noć vještica običaj je čiji su korijeni stariji od kršćanstva. Vjeruje se da dolazi od Samhaina, galskog festivala ili proslave kojim se slavio kraj žetve i početak tamnije i hladnije polovice godine. Kroz doseljavanje Iraca u SAD postao je jedan od najpopularnijih događaja ne samo u Americi, nego i u svijetu. Osim što je omiljena zabava djeci koja po susjedstvu traže slatkiše, zabavan je i odraslima koji u to vrijeme uživaju na kostimiranim zabavama i maratonima horor filmova.

Naravno, Noć vještica uključuje i obvezno gledanje horor filmova i čitanje zastrašujućih knjiga majstora strave poput Alfreda Hitchcocka, Stephena Kinga i R.L. Stinea. Ako ste najveći fan Noći vještica i jedva čekate kostimiranje i dubljenje bundeva, onda trebate znati i odgovore na naših 10 pitanja.

 

Copy link
Powered by Social Snap