Pretraga

Horori iz menza: ‘Meni je bio pohani odrezak od krumpira s pireom i krumpir salatom kao prilog’

A- A+

Studentski život uglavnom se sastoji od studiranja, izlazaka i studentske prehrane u menzi. Sa skromnim budžetom, kompletni ručak za nešto više od šest kuna je sve što jedan student ili studentica može poželjeti. No, hrana za te novce često nije onakva na kakvu smo navikli jesti kod kuće, a svako malo se dogoditi da na svom tanjuru pronađu i ‘nepozvane goste’. Takvih priča ima svatko, a mi smo svoje ispričali u našem Redakcija podcastu gdje smo se prisjetili naših studentskih dana.

Novinari (i nenovinari) naših portala srednja.hr, mirovina.hr i bauštela.hr svakodnevne rasprave koje se vode u redakciji prenose na vaše ekrane i zvučnike u našem Redakcija podcastu. Ovog puta odlučili smo se prisjetiti naših studentskih dana kako bismo budućim studentima, odnosno brucošima, dali početnu perspektivu o tome što je to faks i što on sve uključuje.

‘Pohani odrezak od krumpira, s pireom, a jedna od salata uz to je bila krumpir salata’

Od studentskih domova koji prokišnjavaju, o partijanju, ali u ovome članku najviše smo se posvetili našim o horor pričama iz menzi.

– Bili su mi interesantni vege meniji kada sam krenuo studirati i volio sam ih jesti. I onda sam jedan dan na drugoj godini faksa došao u menzu i vege meni je bio: pohani odrezak od krumpira, s pireom, a jedna od salata uz to je bila krumpir salata, ispričao je Duje.

@srednja_hr Krumpir s krumpirom, uz prilog od krumpira. Za krumpiroljupce ovo uopće ne zvuči loše 🥔 #krumpir #menza #student #studentlife #srednjahr #srednja #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Komadić drveta u burgeru

Neugodno iskustvo s vege burgerima je imala i Petra.

– Pronašla sam komadić drveta u vege burgeru. Ali, kako sam bila jako gladna, a i burger je bio fin, pojela sam sve osim tog drveta, prisjetila se Petra.

@srednja_hr Menze su ipak nešto posebno 😅 #menza #menze #student #studenti #studentlife #srednjahr #srednja #fyp #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Zbog bureka iz menze dolazila na faks u 7 ujutro

Tea je pak imala suprotno iskustvo zbog kojega je čak dolazila dva sata ranije na faks samo kako bi uspjela uloviti svoje omiljeno jelo iz menze.

– Bio je toliko savršen burek sa svježim sirom. Bio je toliko hrskav, i onda još jogurt i to je koštalo oko četiri kune, onak, savršeno nešto. Zbog toga se isplatilo dolaziti na faks u 7 i 15, rekla je Tea.

@srednja_hr A koje jelo iz menze ćete vi pamtiti cijeli život? 🥲 Cijeli podcast s pričama s faksa Tee, Duje i Petre pronađite na našem YT kanalu, link je u opisu profila! ☝️ #srednjahr #justsrednjathings #studenti #menza #hrvatska #faks #burek ♬ original sound – srednja_hr

Za još ovakvog sadržaja pratite nas na našem TikToku i na YouTube kanalu!

Pire krumpir i kobasica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap