Pretraga

HRT raspisao natječaj za učenike i škole u kojemu pobjednici dobivaju 10.000 kuna: Provjerite koji su uvjeti i prijavite se

A- A+

I ove je godine Hrvatska radiotelevizija raspisala natječaj za odabir najljepšeg školskog vrta u 2018. godini. Za projekt u kojemu pobjednik dobiva nagradu od 10.000 kuna mogu se prijaviti vrtići, škole i srodne odgojno-obrazovne ustanove u Republici Hrvatskoj.

Vrt OŠ Milana Langa Bregana, prošlogodišnjeg pobjednika natječaja| foto: arhiva škole

Obožavate veliki odmor provoditi u vašem školskom vrtu i mislite da upravo vaša škola ima najljepši? Možda niste znali, ali za to možete dobiti nagradu. I ove je godine HRT raspisao natječaj Najljepši školski vrtovi, putem kojeg nagrađuje vrijedne učenike i djelatnike škole za trud i rad na okolišu njihove škole.

Izdvojeni članak

Najljepši školski vrt u Hrvatskoj nagrađen sa 10.000 kuna: Pogledajte kako su ga uredile ruke malih školaraca

U HRT-ov projekt Najljepši školski vrtovi uključeno je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a pokrovitelji su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo poljoprivrede te brojni donatori. Na natječaj se mogu javiti svi vrtići, osnovne i srednje škole, đački domovi, centri za odgoj i obrazovanje, a od ove godine i domovi za djecu te domovi za odgoj djece i mladeži.

– Cilj nam je i dalje poticati boravak djece na otvorenome uz usvajanje korisnih i praktičnih znanja povezanih s radom na zemlji i brizi o okolišu. Uvjereni smo da time bolje uče razumjeti prirodu i njezine procese, ali i stječu korisne radne navike, ističe urednica projekta, dugogodišnja novinarka i urednica Hrvatske radiotelevizije Đurđica Čočić.

Prijave na ovaj natječaj primaju se do 31. ožujka na elektroničku adresu najljepsi.vrtovi@hrt.hr, a svi zainteresirani uz popunjeni prijavni obrazac trebaju poslati i tri fotografije svojega školskoga vrta. Stručno povjerenstvo od svibnja do listopada obilazit će vrtove, pregledavati ih i ocjenjivati, te davati korisne savjete, pa se tako i vrtovi koji tek kreću u svoju cvjetnu pustolovinu mogu prijaviti na natječaj, poručuju s HRT-a.

Prošlogodišnji pobjednik i dobitnik Zlatne povelje i 10.000 kuna je Osnovna škola Milana Langa iz Bregane, a kako su vrijedne ruke malih školaraca i djelatnika škole uredile vrt pogledajte u fotogaleriji na ovoj poveznici.

HRT raspisao natječaj za učenike i škole u kojemu pobjednici dobivaju 10.000 kuna: Provjerite koji su uvjeti i prijavite se
Share via
Copy link
Powered by Social Snap