Pretraga

HRT se želi približiti mladima pa omogućio gledanje i slušanje programa preko mobitela

A- A+

Hrvatska radiotelevizija je želeći se približiti mladim korisnicima te povećati vidljivost u internetskim prostranstvima pokrenula novu, besplatnu, multimedijsku uslugu HRTi. Ona će korisnicima usluga javnoga servisa preko mobilnih platforma (mobitela, prijenosnih računala, tableta itd.) omogućiti gledanje i slušanje uživo svih 12 radijskih i 4 televizijska HRT-ova kanala.

Hrvatski javni radio-televizijski servis pokrenuo je besplatnu, multimedijsku uslugu HRTi, koja će korisnicima preko mobilnih platformi poput mobitela, laptopa, tableta i sličnog omogućiti gledanje i slušanje uživo svih 12 radijskih i 4 televizijska HRT-ova kanala.

Izdvojeni članak

Serija ‘Nemoj nikome reći’ nije loša i to je za sada dovoljno

Neke video sadržaje možete pratiti i unaprijed

Usluga HRTi puštena je u beta-verziji, što znači da je u tijeku njezino testno ispitivanje i postavljanje sadržaja na platformu. Posebnost je nove HRT-ove usluge u tome što će se emitirati mrežno, odnosno Over-the-top (OTT).

Pored toga, nova usluga nudi videoteku i slušaonicu odnosno gledanje i slušanje sadržaja na zahtjev.

Tako primjerice već sada možete unaprijed pogledati svih 12 epizoda nove serije za mlade ‘Nemoj nikom reći, koja se u nedjelju počela prikazivati na HTV-u, a za koju smo napisali kritiku prve epizode.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Audicija za nasljednicu Jelene Rozge u grupi Magazin

Jedan od ciljeva otvaranja usluge bila je približiti se mladima

– HRT se ovom uslugom želi približiti mladima te odgovoriti njihovim interesima i navikama, odnosno ponuditi im sadržaj kad oni to požele i na kojemu uređaju to žele.

Odsad ćemo u svakome trenutku biti dostupni svim našim korisnicima, koji će zahvaljujući ovomu multimedijskom iskoraku dobiti nadzor, odnosno doslovno sadržaj u svoje ruke, rekao je voditelj projekta HRTi i v. d. glavnoga urednika Novih medija HRT-a Igor Duić.

Osim toga, naveo je da je cilj otvaranja ove usluge povećati dostupnost i vidljivost HRT-ovih kanala i sadržaja, pokrenuti interaktivnu komunikaciju s gledateljima te povećati kvalitetu usluge u dinamičnome medijskom okruženju.

Svi zainteresirani uslugom HRTi moći će se koristiti na platformama poput osobnih računala s operativnim sustavima Windows 7 i novijim sustavima te Mac OS X v. 10.7. i novijim sustavima uz korištenje uobičajenim mrežnim preglednicima.

Za pristup preko računala nije potrebna prijava, nego se korisnici samo moraju registrirati preko HRT-ovih stranica. Oni koji imaju pametne telefone s operativnim sustavima Android, za korištenje usluge trebaju skinuti aplikaciju koja se može skinuti  na hrti.hr.

Kako u priopćenju s javnog radio-televizijskog servisa napominju, HRTi će uskoro biti dostupan za iOS te Windows Phone operativne sustave.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap