Pretraga

Hrvati pokrenuli ‘katolički Facebook’ koji bilježi ogroman uspjeh u svijetu

A- A+

Vlatka Mihavec i Neven Kalinić par je koji će uskoro uploviti u bračne vode te su odlučili pomoći svim katolicima da pronađu svoje životne suputnike. Osnovali su tvrtku Katsus j.d.o.o te su pokrenutli portal zahvaljujući kojem će samci u Hrvatskoj upoznavati svoje buduće bračne partnere. Stranica prozvana ‘katolički Facebook’ bilježi veliki upjeh diljem Europe i svijeta.

Screenshot katSus.org.

Samci u Hrvatskoj katoličke vjeroispovijesti uskoro će na novi način upoznavati budućeg partnera. Zahvaljujući skorašnjem bračnom paru Vlatki Mihalec i Nevenu Kaliniću, osnivačima zagrebačke tvrtke Katsus j.d.o.o. koja surađuje s europskom katoličkom internetskom zajednicom, svi samci će svoje buduće životne suputnike moći upoznati preko portala katSus.org koji je zaživio 19. ožujka. Riječ je o ‘katoličkom Facebooku‘ koji će povezati hrvatske samce u državi, ali i inozemstvu.

Izdvojeni članak

Sedam stvari koje potajno radite kad ste online

Svi katolici moći će pronaći buduće supružnike

– Ideja o online katoličkoj zajednici za upoznavanje partnera začeta je prije desetak godina u Austriji i otada se neprestano širi, zahvaljujući sve većem broju katolika koji traže partnera s kojim će zasnovati obitelj, otkrivaju iz katSusa.

Hrvatsku je osnivački par prepoznao kao plodno tlo jer se radi o državi snažnog katoličkog profila i obiteljskih vrijednosti, a ujedno je svaki peti Hrvat stariji od 30 godina neoženjen, kao i svaka deseta Hrvatica. Kako tvrde iz katSua, udio samaca u ukupnom stanovništvu porastao je za 50 posto u odnosu na 2001. godinu, što Mihalec i Kalinić žele promijeniti.

– Sretni smo što možemo biti dio projekta koji zbližava ljude, sigurni smo da će se na katSusu roditi nova prijateljstva, ljubavi, a onda i brakovi. KatSus je prije svega prilika za širenje horizonata i upoznavanje kršćana iz cijeloga svijeta, izjavila je Vlatka Mihalec.

Izdvojeni članak

Seks na prvom spoju odlika neinteligentnih muškaraca


Stranica ostala veliki uspjeh

Da je ovakva stranica Hrvatima bila potrebna, pokazuje činjenica da katSus.org. u svega nekoliko dana broji stotine članova iz preko 20 hrvatskih gradova i mjesta, a među učlanjenima su i Hrvati katolici iz BiH, Kanade, Austrije i Vojvodine.

Prvih 200 prijavljenih dobilo besplatno godišnje članstvo

KatSus.org dio je franšiznog partnera austrijskog KathTreffa – platforme koja je odavno osvojila njemačko govorno područje. Tome svjedoče stotine sretnih parova koji su pronašli jedno drugo zahvaljujući austrijskoj platformi.

– Traženje partnera putem interneta danas je nesumnjivo postalo mainstream. Primjerice, u Njemačkoj je svaki drugi samac dio neke online dating zajednice. Istraživanja pokazuju da jednu trećinu slobodnog vremena provodimo na internetu. Ta dva podatka govore dovoljno koliko je važno da imamo takvu platformu za kršćane, istaknula je osnivačica KathTreffa Gudrun Kugle.

Godišnje članstvo na katSus.org potpuno je besplatno za prvih 200 prijavljenih. Puna cijena nakon toga iznosit će 150 kuna za tri mjeseca, a 300 za 12 mjeseci.

Hrvati pokrenuli ‘katolički Facebook’ koji bilježi ogroman uspjeh u svijetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap